Presedintele Traian Basescu a acordat un interviu publicatiei israeliene Israel Hayom, in timpul vizitei sale, in care a declarat, legat de restituirea proprietatilor confiscate in regimul comunist, ca Romania este "singura tara fosta comunista care face eforturi si doreste restabilirea proprietatilor care le-au fost luate oamenilor".

Publicatia israeliana face insa doua greseli cand vorbeste de Romania, afirmand ca "Uniunea Europeana a respins aplicatia Romaniei de a adera, in principal din cauza coruptiei", iar despre Basescu spune ca este al patrulea presedinte al Romaniei democratice.

Aceeasi pubilcatie spune ca "majoritatea romanilor privesc in urma la era comunista cu nostalgie si se adapteaza cu dificultate la secolul 21". In plus, facandu-i o prezentare lui Traian Basescu, ziarul scrie ca acesta "a fost cu siguranta membru al Partidului Comunist" si ca a fost "cel mai mare critic al Regelui Mihai I".

Publicatia noteaza si ca Romania este un "teren fertil" pentru afacerile israeliene.

In interviu, seful statului roman afirma ca Romania este "singura tara unde nu exista o miscare organizata sau un partid care sa fie indreptat impotriva evreilor si a minoritatilor".

Legat de subiectul restituirii proprietatilor confiscate in regimul comunist, ca Romania este "singura tara fosta comunista care face eforturi si doreste restabilirea proprietatilor care le-au fost luate oamenilor", citeaza B1.ro.

In acelasi timp, explica presedintele, "trebuie amintit faptul ca nu doar proprietatile evreilor au fost nationalizate, ci ale tuturor romanilor".

Dar, precizeaza el, "in pofida dificultatilor birocratice, am restituit deja aproape 20% din proprietati persoanelor indreptatite si pot sa promit ca intr-un deceniu vom ajunge la 100%".