O echipa de control din Ministerul Transporturilor a inceput verificari la ROMATSA pentru a afla de ce a reactionat atat de tarziu si de prost acesta institutie in cazul accidentului de avion produs luni dupa-amiaza in Muntii Apuseni, transmite Digi24.

Controlul vrea sa afle de ce Romatsa nu a receptionat semnalul de la statia de transmitere a aeronavei cazute in munti.

Raportul Guvernului in acest caz indica Romatsa ca vinovat pentru proasta gestionare a situatiei dupa accidentul aviatic. Conform documentului, ROMATSA nu a manifestat un rol activ in cazul accidentului aviatic din Cluj, nu a luat masurile necesare pentru stabilirea zonei de cautare a aeronavei, nu a declansat operatiuni de cautare si nu a cerut sprijinul Centrului de Operatii Aeriene din MApN.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca a decis inlocuirea din functie a secretarului de stat din Ministerul de Interne, Catalin Chiper si ca a solicitat Ministerului Transporturilor inlocuirea directorului general si directorului de operatiuni Romatsa, ca masuri in urma accidentului aviatic din Apuseni de luni.

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Francu, a demisionat miercuri "pentru linistea si stabilitatea institutiei", dar a spus ca nu are nimic sa-si reproseze. Tot atunci si directorul de operatiuni al companiei, Bogdan Donciu, a solicitat eliberarea din functie.