Un medic roman, Gino Pogani, care nu a primit, in octombrie, dreptul sa profeseze in comuna franceza La Motte, in Cotes`Armor, a fost reexaminat de Consiliul Ordinului Medicilor si a obtinut dreptul de a profesa. Pogani, care a sosit in comuna din Bretagne in urma cu trei luni, nu a profesat in aceasta perioada, relateaza postul France 3 in pagina electronica, scrie Mediafax.

La sfarsitul lui octombrie, Ordinul Medicilor si Agentia Regionala pentru Sanatate au refuzat sa-l inregistreze ca practician. Motivul invocat de cele doua institutii era ca diploma de medic nu era conforma standardelor administratiei franceze, iar Consiliul Ordinului aprecia ca acesta nu stapanea limba in domeniul practic.

In cele trei luni, medicul a urmat cursuri de limba franceza si a lucrat alaturi de medici de spital la Noyal-Pontivy. Dupa ce a fost reexaminat de catre Consiliu, medicul a obtinut dreptul de a practica.

Cei 2.000 de locuitori din La Motte au ramas fara medic generalist in septembrie, dupa ce titularul postului s-a pensionat.

Primaria a apelat la o agentie de recrutare care a gasit un candidat in Romania. Medicul Pogani urmeaza sa primeasca primii pacienti in cateva saptamani, potrivit postului.