Guvernul ar putea analiza in sedinta de miercuri un raport despre felul in care a actionat fiecare institutie implicata in operatiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din judetul Cluj, pentru a se lua masurile care se impun. Premierul Victor Ponta l-a desemnat marti pe vicepremierul Gabriel Oprea sa prezinte in cursul zilei o informare despre felul in care s-au desfasurat operatiunile de luni seara, scrie Agerpres.

In consecinta, viceprim-ministrul pe probleme de securitate nationala a solicitat tuturor institutiilor cu atributii sa ii transmita de urgenta rapoarte complete in cazul accidentului aviatic. Astfel, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Sanatatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale au fost solicitate sa furnizeze date si informatii complete referitoare la modul in care structurile responsabile au actionat in operatiunile de cautare si salvare a victimelor evenimentului aviatic.

De asemenea, urmau sa fie verificate si conditiile in care a fost planificat si s-a derulat zborul aeronavei in cauza.

Marti, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a avut o discutie la Guvern cu vicepremierului Gabriel Oprea, au declarat surse guvernamentale pentru Agerpres. Discutia programata pentru sedinta de miercuri a Guvernului a fost confirmata si de vicepremierul Liviu Dragnea.

"Premierul a decis sa se faca o ancheta si se va realiza in foarte scurt timp. Cred ca maine (miercuri - n.r.) vom avea o informare in Guvern. S-a intamplat ceva foarte rau si ar trebui sa aflam toti ce s-a intamplat acolo", a declarat Dragnea, adaugand ca exista foarte multe informatii cu privire la acest subiect si ca "este un grup format".

In legatura cu persoana care ar fi trebuit, in opinia sa, sa coordoneze actiunile de salvare a persoanelor implicate in accidentul aviatic, Liviu Dragnea a afirmat ca pentru astfel de situatii exista proceduri legale, adaugand: "Nu coordoneaza cine cred eu sau cine crede altcineva".

"Exista proceduri care trebuie scoase din sertar atunci cand se intampla asa ceva. Sunt institutii care sunt implicate si care trebuie sa actioneze coordonat in aceasta situatie, dar eu zic sa avem putina rabdare, fiindca in foarte scurt timp vor aparea rezultatele anchetei si va asigur ca premierul va lua toate deciziile care se impun. (...) Daca toti ne dam cu parerea, parerea mea este comentata de altcineva, care si ala isi da cu parerea si asa mai departe", a spus Dragnea.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta la medicina si-au pierdut viata luni seara in urma accidentului aviatic care a avut loc intr-o localitate montana din judetul Cluj. Avionul de tip BN 2, apartinand Scolii Superioare de Aviatie, in care se aflau cinci pasageri, pilotul si copilotul, transporta o echipa medicala de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias la Oradea, unde medicii urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

In judetul Cluj, zona Belis, avionul s-a prabusit dupa ce ar fi aparut diferite probleme la bord, lucru confirmat si de directorul Romatsa Cluj, Gelu Suliteanu.