Judecatorul Horatiu Dumbrava, membru al sectiei de judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii, a precizat ca a solicitat sa fie suplimentata ordinea de zi a sedintei CSM cu sesizarea Inspectiei Judiciare si pe declaratiile altor politicieni legat de acelasi aspect - dosarul lui Adrian Nastase, "condamnare politica", referindu-se la cele facute de Dan Sova si Catalin Ivan.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu a acuzat joi ca se inmultesc atacurile la adresa justitiei referindu-se la declaratiile premierului, potrivit carora decizia de condamnare a lui Nastase la 4 ani de inchisoare este una politica. Declaratiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Nastase si celeritatea solutionarii unor sesizari penale afecteaza independenta justitiei si induc un sentiment de neincredere, potrivit concluziilor din raportul Inspectiei Judiciare, care va fi prezentat joi, in Plenul CSM.

Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a afirmat marti seara la Digi 24că este de acord cu afirmația premierului Victor Ponta, potrivit căruia fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat politic. „Poate să se supere CSM!”, a subliniat el.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PSD Catalin Ivan a declarat luni, pentru Agerpres, ca a aflat cu tristete de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Zambaccian", adaugand ca, in opinia sa, Adrian Nastase a platit "mult prea mult" pentru faptul ca i-a fost "oponent" presedintelui Traian Basescu. "Eu cred ca faptul ca acum discutam despre o decizie a instantei avand atat de multe semne de intrebare si fiind atat de multe controverse legate de acest dosar, ca este un rau pe care indirect Traian Basescu l-a facut politizand Justitia", a spus Ivan.