Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, a avut mai multe intalniri cu membri ai Congresului American, in cadrul vizitei oficiale desfasurate in Statele Unite, in intervalul 6-14 ianuarie 2014, informeaza Ministerul Educatiei printr-un comunicat de presa.

Mihnea Costoiu s-a intalnit cu congresmenii Paul C. Broun (Georgia), Tim Ryan (Ohio), membru al Comitetului pentru Buget si al Comitetului pentru Fortele Armate ale Camerei Reprezentantilor, precum si cu Ruben Hinojosa (Texas), membru in Comitetul pentru Educatie si Forta de Munca, precum si in Comitetul pentru Servicii Financiare al Camerei inferioare a legislativului american, informeaza MEN.

In cadrul discutiilor au fost abordate subiecte precum situatia economica a Romaniei si perspectivele pozitive pentru anul curent (progresul Romaniei in procesul de eliminare a vizelor), potentialul de cercetare oferit de Romania companiilor americane, generarea de parteneriate concrete in domeniul educatiei si cercetarii, in special in jurul proiectelor romanesti de mare amploare, precum proiectul Dunare - Delta Dunarii - Marea Neagra sau in jurul infrastructurii ELI-NP, se arata in comunicat.

Potrivit ministerului, "congresmenii si-au aratat disponibilitatea de a sprijini initiativele strategice ale Romaniei si s-au aratat dispusi sa transmita mesajul delegatiei Romaniei, sustinand eforturile tarii noastre in domeniile cercetarii, inovarii si invatamantului superior. In incheiere, ministrul roman a adresat fiecaruia dintre interlocutorii sai invitatia de a vizita Romania".

In cadrul vizitei sale in SUA, ministrul delegat Mihnea Costoiu a mai avut intalniri si cu Jeff Miller (Florida), Mike Turner (Ohio), Joe Wilson (Carolina de Sud) si Steve Pearce (New Mexico), membri ai Congresului American, precizeaza MEN.