Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, il va audia marti pe primarul localitatii, Gheorghe Dobre. Presedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a anuntat luni ca miercuri au fost invitati si reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii. Nicolicea a precizat ca pana acum au fost audiati reprezentantii Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Calarasi si prefectul judetului Calarasi, scrie Agerpres.

El a afirmat ca prefectul de Calarasi a venit bine documentat, "cu concluzii foarte clare" in vreme ce reprezentantilor OCPI "le va lua mai mult timp pana cand vine setul doi de documente, adica aproximativ o saptamana".

"Mai mult in amanunt nu pot sa intru pentru ca altfel as incalca ceea ce am hotarat, si anume ca informatiile din cadrul comisiei sa nu fie dezvaluite public pana nu vom face niste concluzii finale, un raport final", a adaugat Eugen Nicolicea.

Reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenurile din localitatea Nana s-a facut legal, conform documentelor detinute de Prefectura Calarasi, a declarat luni, la Parlament, prefectul George Iacob, precizand ca despre restul tranzactiilor cu aceste terenuri nu poate spune nimic pentru ca acestea au fost intelegeri private. El a adaugat ca, potrivit datelor prefecturii, terenurile de pe raza localitatii Nana nu au apartinut Institutului Fundulea si a mentionat ca Parchetul nu a solicitat detalii pe aceasta tema.