Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti face verificari, incepand de luni, la Scoala Gimnaziala "Sfantul Andrei", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" si Colegiul Economic "Costin C. Kiritescu", dupa ce a primit sesizari privind colecte de bani, transmite Mediafax.

"In urma unor sesizari primite, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti declanseaza, incepand de astazi, 13 ianuarie 2014, verificari la urmatoarele unitati de invatamant: Scoala Gimnaziala 'Sf.Andrei', Liceul Teoretic 'Nicolae Iorga', Colegiul Economic 'Costin C. Kiritescu'", a anuntat ISMB, intr-un comunicat de presa.

Potrivit unor oficiali din Ministerul Educatiei, in ultimele zile au fost primite foarte multe sesizari privind fondul clasei, dar veridicitatea acestora trebuie analizata.

Un alt caz a fost sesizat la Sectia 6 Politie din Capitala. Tatal unui copil care invata la Scoala Centrala s-a prezentat vineri la Sectia 6 si le-a spus politistilor ca invatatoarea a amenajat in clasa un loc la perete unde copiii pedepsiti sunt umiliti, fiind pusi sa dea cu capul. Barbatul a precizat ca cel putin doi elevi au fost pusi in aceasta situatie, potrivit unor surse din Politia Capitalei.

Plangerea a fost facuta in aceeasi zi in care Consiliul de Administratie al Scolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitala a decis desfacerea disciplinara a contractului de munca al invatatoarei Dana Blandu, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai scolii. De asemenea, scoala a decis si sesizarea Parchetului in cazul invatatoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost savarsite de Dana Blandu, anchetatorii urmand sa stabileasca daca aceasta a primit in acest fel foloase necuvenite.

Un dosar penal in cazul invatatoarei Dana Blandu este deja inregistrat la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, in urma unei sesizari facute, in 30 decembrie 2013, de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Dosarul a fost trimise in 8 ianuarie de procurori la Sectia 6 Politie, unde anchetatorii care fac cercetari pentru primire de foloase necuvenite.