Audierile in Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, incep luni primii fiind invitati reprezentantii Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Calarasi si prefectul George Iacob. "La ora 15,00, reprezentantii OCPI de pe raza judetului implicat si de la ora 17,00, prefectul acestui judet", a anuntat senatorul Gabriela Firea, la finalul primei sedinte a comisiei, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca toti cei care vor fi audiati trebuie sa vina la comisie cu documentele referitoare la subiectul anchetat. Totodata, Firea a aratat ca audierile vor viza atat institutiile, cat si persoanele implicate in cazul terenurilor achizitionate de Ioana Basescu.

"Audierile vor avea doua parti. In prima parte vor fi audiate institutiile, prin reprezentantii lor, in legatura cu istoricul acestor terenuri si in a doua parte vor fi invitate si alte persoane in legatura cu care se face vorbire in aceste documente, pe care le vom primi, speram, cu celeritate inca de luni. Primele institutii invitate saptamana viitoare vor fi OCPI, reprezentantii Cartii Funciare, prefectul, primarul, directorul Institutului Fundulea, ANRP, ADS, APIA, Ministerul Agriculturii, directiile agricole, consilierul Adrian Radulescu si, de asemenea, notarii implicati", a declarat Firea.

Ea a mai anuntat ca incepand de saptamana viitoare comisia va avea un site.