Vanatoarea de mistreti din localitatea bihoreana Balc, organizata de omul de afaceri Ion Tiriac, a avut loc sambata, pe parcursul a doua runde, participantii primind un scurt instructaj, iar gazda lor cerandu-le sa foloseasca responsabil arma de vanatoare, potrivit Mediafax.

Printre oaspetii lui Ion Tiriac se numara Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux cu acelasi nume, Frantz Rauch - producator de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Siegfried Wolf - cel care a revigorat industria auto din Rusia, lucrand impreuna cu Vladimir Putin.

La vanatoare au participat gonaci selectati din sat pentru a-i sprijini pe vanatori.

La pranz, oaspetii au luat o pauza de masa, gustand din mancaruri traditionale, precum ciorba de fasole in paine si miel la protap cu muraturi. Ulterior, oaspetii au luat parte la cea de-a doua repriza de vanatoare. La final, vanatorii au spus ca s-au impuscat pana intr-o suta de mistreti.

Duminica dimineata este programata ultima runda a vanatorii, dupa care oaspetii vor pleca spre case.

Partidele de vanatoare de la Balc au devenit cunoscute in 2005, cand au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase.

Domeniul de la Balc se intinde pe 150 de hectare din comuna bihoreana cu acelasi nume.