Conducerea Colegiului German "Goethe" din Capitala respinge informatiile publicate in presa cu privire la presupusele sume colectate de parinti pentru cadouri acordate profesorilor, catalogandu-le drept "calomniatoare". Intr-un comunicat remis redactiei, Consiliul de Administratie al Colegiului Goethe precizeaza ca institutia de invatamant "nu face obiectul vreunei investigatii dintre cele vehiculate in mass-media" si "nu exista nicio sesizare/reclamatie cu privire la eventuale incalcari ale normelor deontologice". Sursa citata anunta totodata ca va sesiza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti cu privire la acest "caz de lezare a prestigiului Colegiului German Goethe", pentru a se lua masurile legale ce se impun.

Comunicatul transmis de Consiliul de Administratie al Colegiului German Goethe:

Colegiul German Goethe califica drept neavenite sustinerile publicate in media, referitoare la presupuse sume colectate de parinti. Includerea Colegiului German Goethe in cadrul unei enumerari "exemplificative" de institutii de invatamant nu poate genera decat reactia de respingere ferma din partea institutiei noastre a unor asemenea alegatii, pe care le catalogam drept calomniatoare.

De altfel, subliniem faptul ca in momentul de fata Colegiul German Goethe nu face obiectul vreunei investigatii dintre cele vehiculate in mass-media. Mai mult, in acest cadru, precizam ca pe adresa Directiunii Colegiului German Goethe nu exista nicio sesizare/reclamatie cu privire la eventuale incalcari ale normelor deontologice.

In acest cadru, subliniem faptul ca institutia noastra intelege a sesiza acest caz de lezare a prestigiului Colegiului German Goethe catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

documente

Proces verbal

(11 Ian 2014) PDF, 84KB

In vederea sustinerii celor scrise mai sus va prezentam in facsimil cu putere de exemplu copii ale proceselor verbale incheiate prin care li s-a adus la cunostinta parintilor despre interzicerea colectarii sumelor de bani pentru fondul clasei.

Invatatoarea Dana Blandu, care a fost demisa saptamana aceasta de conducerea Scolii nr. 10 din Capitala dupa ce a fost filmata in timp ce cerea parintilor bani pentru cadouri, afirma intr-una dintre inregistrari ca "la Scoala 11 aia dau cate 100 de euro de Craciun - 100 pentru profesori, 100 pentru invatatoare. La Scoala 5 dau tot 100, la Goethe 300 de euro".

Vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta pe marginea acestui caz, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca desfacerea contractului de munca al invatatoarei Dana Blandu si demiterea ei de catre Consiliul de Administratie al Scolii nr. 10 din Bucuresti "este o decizie corecta", anuntand ca va modifica legea astfel incat persoanele carora li s-a desfacut contractul sa nu se mai poata intoarce in sistem.

Ministrul a anuntat, de asemenea, ca Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a primit, vineri, "o serie de informatii in urma carora o a doua ancheta va fi declansata, aproape similara, pe o alta scoala". "Vom vedea daca informatiile se confirma", a precizat Pricopie, refuzand sa spuna despre ce scoala este vorba.