UPDATE Curtea Constitutionala, decizie unanima: Legea descentralizarii este neconstitutionala

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:34 Actualitate | Esenţial


Curtea Constitutionala a Romaniei a decis vineri, cu unanimitate de voturi, ca legea descentralizarii este neconstitutionala, scrie Agerpres.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiectia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste criticile de neconstitutionalitate intrinseca si constata ca Legea privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica, in ansamblul ei, este neconstitutionala. Decizia este definitiva si general obligatorie", se arata in minuta CCR.

Anterior, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins criticile de neconstitutionalitate extrinseca a legii.

Astfel, potrivit unui comunicat postat pe site-ul CCR, Curtea a retinut incalcarea:
 • principiului autonomiei locale, in privinta trecerii bunurilor din domeniul privat al statului in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, fara exprimarea  consimtamantului  autoritatilor administratiei publice locale/judetene;
 • regimului constitutional al proprietatii, in privinta transferului masiv de bunuri din domeniul public/privat al statului, in domeniul public/privat al unitatilor administrativ-teritoriale, prin derogare de la regulile de drept comun in materie, fara o identificare conform legiilor in vigoare  a bunurilor in cauza;
 • exigentelor de claritate, precizie si predictibilitate a legii prin reglementarea  contradictorie a drepturilor care se transfera/constituie  prin lege (de proprietate/de administrare), lipsa de corelare cu ansamblul normativ in materie si  cu reglementarile din care sunt preluate competentele descentralizate,  reglementarea unor structuri descentralizate carora nu le este conferita nicio atributie (comisiile judetene ale monumentele istorice) cu mentinerea in paralel a structurilor care au format  obiectul descentralizarii (comisiile zonale ale monumentelor istorice);
 • principiului legalitatii, prin nerespectarea cadrului legal in materia descentralizarii si a  proprietatii.
Decizia CCR se comunica presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului si prim-ministrului.

Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pentru Legea descentralizarii la data de 19 noiembrie 2013. Cu acest prilej, premierul Victor Ponta a declarat ca domeniile care se descentralizeaza conform acestei legi ca si competente, atributii si resurse financiare sunt agricultura, sanatatea, mediul, cultura, tineretul si sportul, autorizarea si facilitarea in turism, cluburile si bazele sportive, bazele scolare si atributiile teritoriale in ceea ce priveste pescuitul.

Totodata, impactul bugetar va fi pentru 2014 unul neutru, spunea el, deoarece aceste institutii trec cu tot cu buget, acest aspect fiind prevazut in anexa la legea bugetului. Potrivit premierului, simplificarea si reducerea sistemului administrativ este un lucru extrem de important, pentru ca in 2014 toate autoritatile locale vor elabora norme de personal.

Un alt obiectiv al legii se referea la responsabilizarea in cheltuirea banului public prin alocarea fondurilor publice de catre alesii locali, consiliile locale, consiliile judetene.

Sesizarea ar fi trebuit analizata in 11 decembrie, insa judecatorii constitutionali au decis sa amane discutarea sa, intrucat au primit in acest caz 4.000 de pagini de documente, pe care nu au avut timp sa le studieze pana la acel moment, potrivit agentiei Mediafax.

PDL a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii descentralizarii si a notificat Camerei Deputatilor acest demers, a informat formatiunea politica, in 29 noiembrie 2013.

Sesizarea a fost semnata de 70 de deputati democrat-liberali si de la PP-DD.

"Sesizarea catre Curtea Constitutionala a Romaniei arata ca, in opinia semnatarilor, legea privind descentralizarea unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale incalca dispozitiile constitutionale din articolul 1 (aliniate 1,3,4 si 5), articolul 61 (aliniat 1), articolul 102 (aliniat 1), articolele 120-122, articolul 114 si 136", s-a aratat in comunicatul PDL.

PDL opineaza ca: "proiectul incalca articolul care consacra unitatea statului roman (...) legea permite transferul de proprietate intre unitatile administrativ- teritoriale fara hotarare de Guvern (...) legea incalca principiile fundamentale ale descentralizarii si principiile constiutionale in ce priveste purtatorii autonomiei locale care sunt consiliile locale si primarii" si ca procedura angajarii raspunderii este neconstitutionala.

Guvernul si-a asumat raspunderea pe proiectul legii descentralizarii in 19 noiembrie 2013.

Vicepremerul Liviu Dragnea, coordonatorul proiectului de lege, a precizat ca domeniile care vor fi descentralizate, ca si competente, atributii si institutii, sunt sanatatea, agricultura, mediul, cultura, tineretul si sportul, autorizarea si clasificarea in turism, cluburile si bazele sportive, taberele scolare, precum si competentele teritoriale legate de pescuit.

Potrivit lui Dragnea, in urma procesului, aproximativ 14.000 de oameni vor lucra in institutiile descentralizate, fiind preluati din subordinea ministerelor, cu toate drepturile actuale si cu cheltuielile de personal aferente, la institutiile descentralizate care vor intra in subordinea autoritatilor locale.

Descentralizarea va implica, totodata, transferul a circa 2.000 imobile din domeniul public al statului in domeniul public al unitatilor teritoriale.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18195 vizualizari

 • +49 (53 voturi)    
  Hai, ca se poate! (Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:37)

  Johanis [utilizator]

  Ce suparare o fi la Dragnea in gradina! Doua suturi intr-o singura zi!
  • +37 (41 voturi)    
   noooooo (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:06)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   se confirma "competenta" lui Dragnea de a Locui alaturi de idolul lui Nastase Adrian !
 • +35 (39 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:38)

  [anonim]

  • +15 (19 voturi)    
   aici cam asa este (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:49)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui

   ma uit ce e la bunicii mei, in Oltenia. Este fief-ul baronilor locali, care fac ce vreau...pana acum mai faceau cu perdea, dar daca trecea legea descentralzarii, li se dadea liber la toate abuzurile.
   judetele sunt controlate de la Bucuresti, si asa trebuie sa ramana...descentralizarea asta excesiva nu inseamna decat a a lasa populatia locala si resursele la mana si abuzurile baronilor locali.
   Nu stiu cum o fi situatia prin Ardeal, dar in Oltenia baronii fac ce vor.
  • +14 (18 voturi)    
   re normala (Vineri, 10 ianuarie 2014, 16:09)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

   pai, daca is grebla si pizniceru au devenit basiti ..nu poate fi decat normal :))
   deci, unanima.
   baronul de Alexandria a glasuit ca nu se vrea modernizarea romaniei, ca nu se vrea sa fie si la noi ca peste tot in marea;uniune.
   ccr = reactiunea.:)
   • +6 (12 voturi)    
    Cum e turcu' si pistolul (Vineri, 10 ianuarie 2014, 16:46)

    Guardian [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    Pai marele jurist Tony Grebla, arhitectul tentativei de puci, a fost consultantul principal pe probleme juridice a lui dragnea!!! Ca doar nu s-o fi sfatuit cu mine, ci cu marele Tony, si cu "marii" juristi Tony,Viorel Victor si nea Florin Iordache...astia sunt "eminenta cenusie" a PDSR-ului pe probleme juridice!! Eventual si cu "domnul conferentiar dr" chiariu de la PNL (eminent jurist!!! - de aia e si parlamanetar, de prea mult profesionalism si expertiza, dealtfel ca 90% dintre asa zisii parlamentari, ori i-as numi parlamentarii lui Pirvulescu, alt mare creier, prof. univ. dr si asta, pe la Stefan Gheorgiu (sau SNPA cum i se mai zice))...
    Acu' marele Tony, practic recunoaste ca "am fost un dobitoc"...bine probabil l-au convins si ceilalti judecatori sa recunoasca...e tare asta! Si-apoi se plinge ponta, ca-i pune Basescu bete'n roate, cind ei nu sunt capabili sa scrie o lege buna...ar' trebui sa-i pupe mina lui Basescu, ca daca ar lasa toate legile astea imbicsite cu loop-hole-uri, s-ar crea haos in justitie pe exceptii de ne-constitutionalitate si tot ce deriva de aici....da' poate asta e si intentia (un fel de Denial of Service atack la sistemul judiciar: nu putem sa schimbam design-ul, nici schimba cadrul (legile,desi incercam din grau), atunci sa-l bombardam cu false requesturi, in asa fel sa nu mai poata face fata!), desi cred ca sunt facute cum sunt facute (legile astora din usl) din incopetenta grasa si nu cu un scop anume...
 • +40 (44 voturi)    
  Cine crezi tu ca ii de vina? (Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:45)

  iomm [utilizator]

  Evident, Basescu! El controleaza CCR chiar si acum cand teoretic sunt mai multi judecatori numiti de PSD/PNL decat de presedintie. Basescu ii controleaza telepatic pe toti si ii face sa voteze in unanimitate doar cum vrea el. Ce om?! :)
  • +26 (30 voturi)    
   flacara violeta (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:05)

   Adrian1 [utilizator] i-a raspuns lui iomm

   da, ii controleaza telepatic cu flacara violeta =))
 • +31 (35 voturi)    
  ! (Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:47)

  melcul_naravas [utilizator]

  Cum frate? Au trimis degeaba Grebla la CC ?
  • +23 (27 voturi)    
   eroare! (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:05)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui melcul_naravas

   Grebla a devenit basist. Acum SAPA la temelia USL.
   • +14 (18 voturi)    
    Nu doar Grebla (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:49)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui cinic

    Decizia a fost luata in unanimitate, adica tot CCR-ul e basist.
    • +8 (10 voturi)    
     5-4 (Vineri, 10 ianuarie 2014, 18:12)

     georghe [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Mai ieri spunea VVP ca acum conduce cu 5-4 in CCR.
 • +37 (41 voturi)    
  bad timing (Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:48)

  mircearh [utilizator]

  Unde-i viorel acum sa planga la microfon ca iar ii pune piedica Basescu si nu poate sa "dea pensii si salarii la oameni " (R) ? Daca scoate capul la suprafata il prinde tanti aia din America, daca nu, pierde o ocazie sa fie populist.
  Vedeti ma ca nu e usor sa fii PM ?
  • +7 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 10 ianuarie 2014, 17:23)

   [anonim] i-a raspuns lui mircearh

   • 0 (0 voturi)    
    raspuns verisoaraluifelix (Duminică, 12 ianuarie 2014, 9:11)

    LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui

    Ai dreptate Ponta este un monument de prostie si lasitate - a disparut fara urma ca sa nu se intalneasca cu Dna Nuland de frica unor intrebari de genul De ce in SUA ai declarat ca lupti pt independenta justitiei iar in Romania ai intrat cu bocancii in justitie ca sa-l aperi pe infractorul Nastase si de asemenea esti parintele noului cod penal si a legii gratierii si amnoistiei are sa legifereze hotia ?
 • +34 (38 voturi)    
  Cum frate ? (Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:51)

  manusha [utilizator]

  In unanimitate ? Cu Grebla si Pvnisieru in acord cu Morar ? Doamne, doamne s-a-ntors lumea cu susu-jos !
 • +30 (34 voturi)    
  acum (Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:52)

  sucaa [utilizator]

  nu mai pot da vina pe omanii lui base de la ccr. usl controleaza ccr-ul dupa plecarea Iuliei Motoc. Au maajoritate acolo.
  Faptul ca decizia de neconstitutionalitate a fost loata in majoritate arata cat de incapabil este acest guvern. Nici cand sunt oamenii lor acolo nu pot sa-si treaca legile aberante.
  Dragnea a avut cumpana azi :)
  sper ca tot anul s-o tina asa, si sa-l vedem de mana cu bombonel.
  Pe ponta l-am pierdut in codul galben de ceata... ca magaru parca se spune, nu? :)
  • +18 (22 voturi)    
   pe surse (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:07)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

   Dottore nu se mai intoarce in tzara..a acerut azil la Putin...asteptam detalierea..motivatia...ma rog cred ca si lui I a placut cu sania la Soci...s ail intelegem..ca doar e un Carlan !
  • +6 (10 voturi)    
   unitisalvam (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:21)

   manusha [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

   Nu majoritate stimabile, unanimitate !
  • +4 (8 voturi)    
   Nu majoritate (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:51)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

   CI UNANIMITATE. Adicatelea si Grebla, si Pivniceru... 're'ar a dreaku toti de basisti
 • +21 (27 voturi)    
  Felicitari PDL (Vineri, 10 ianuarie 2014, 14:55)

  sageata.albastra [utilizator]

  A nu confunda Vasile Blaga cu PDL !!!!!
 • +17 (21 voturi)    
  un singur lucru imi scapa din politica asta... (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:01)

  EMC2*2/2#@4 [utilizator]

  ce inseamna la noi ca guvernul si-a asumat raspunderea pe o lege?
  Ce ar trebui sa se intample cand guvernul isi asuma raspunderea si ... o da in bara?
  Mercic
  • +17 (21 voturi)    
   cum ce-nseamna? (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:18)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

   inseamna ca basescu este vinovat si el trebuie sa demisioneze.
   nu te-a invatat bine latrina3. :))
  • +11 (15 voturi)    
   normal.......ar urma demisia guvernului. (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:27)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

   ...........................
  • +8 (12 voturi)    
   Intrebare intrebatoare (Vineri, 10 ianuarie 2014, 16:11)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui EMC2*2/2#@4

   Cred ca politicienii nu inteleg cateva cuvinte.
   Pe langa cinste, corectitudine, etc...:
   1. ASUMARE
   2. RASPUNDERE

   Iar cand vorbim de ASUMAREA RASPUNDERII totul sare in aer.

   In mod normal cred ca in Germania guvernul ar trebui sa demisioneze daca si-a asumat raspunderea pentru o lege neconstitutionala.
   Imi scapa mie ceva?
   • +1 (1 vot)    
    nu-ti scapa nimic (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 21:34)

    Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui Sani

    Nu, nu-ti scapa nimic, in Germania guvernul ar demisiona dupa asa ceva. In Germania.
 • +23 (25 voturi)    
  Demisia! (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:03)

  zarzare [utilizator]

  Tonta declarat neconstitutional!

  Demisia lu Tonta ar fi un lucru normal, dupa ce si-a asumat raspunderea in Parlament pe o lege neconstitutionala.
 • +26 (28 voturi)    
  Decizia (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:06)

  mircea_cjn [utilizator]

  @sucaa
  ...a fost luata in UNANIMITATE ! Adica toti au votat impotriva acestei legi. Si Grebla, si Pivniceru...

  Inca un mare succes pentru USL ! :)
 • +12 (14 voturi)    
  unanimitate !!!! (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:09)

  MihneaR [utilizator]

  deci si Grebla si Pivniceru !!!
 • +16 (18 voturi)    
  Daca nu avem minte..... (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:13)

  translativus [utilizator]

  .....si votam toti escrocii sa ne reprezinte, bine macar ca avem noroc cu CCR !

  Sa nu ne culcam insa pe urechea bleaga, pentru ca batalia pentru destramarea romaniei continua cu si mai mare indarjire.

  Se pare ca singura modalitate de a scapa de acest pericol permanentizat, este desfintarea consiliilor judetene. Reprezentarea comunitatilor locale va fi facuta de primari iar cea a statului de catre prefecti.

  Asa s-ar putea desfiinta cea mai daunatoare veriga a administratiei si totodata se va inlatura si pericolul dezmembrarii tarii.
  • +3 (5 voturi)    
   Stai linistit prietene (Vineri, 10 ianuarie 2014, 17:50)

   Miscarea Focul Dacic [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   Curand vor cunoaste toti tradatorii de neam si de tara ce inseamna ADEVARATA ROMANIE, ce inseamna un pui al DACIEI.
   • +3 (3 voturi)    
    nu stiu pe ce va bazati...... (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 8:14)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui Miscarea Focul Dacic

    .....afirmatia dar eu unul, abia astept !
 • +12 (14 voturi)    
  Propunere de modificare a constitutiei (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:22)

  Yeah_Right [utilizator]

  "La angajarea raspunderii, guvernul cade indiferent de motivul pentru care nu se aplica legea pentru care si-a angajat aceasta raspundere"

  Bine era daca aveam asa ceva deja :)
  • 0 (0 voturi)    
   raspus Yeh Right (Duminică, 12 ianuarie 2014, 9:19)

   LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui Yeah_Right

   Ai perfecta dreptate dar suntem in Romania iar ce avem la executiv numai guvern nu se poate numi ci o adunatura de incompetenti si hoti - votat de 67% de ramani idiooti
 • +15 (17 voturi)    
  semne bune anul are (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:29)

  Mos Andrei [utilizator]

  Pana acum in 2014:

  - condamnare Nastase
  - venirea reprezentatului SUA pentru apararea Justitiei
  - procese castigate impotriva exploatarii gazelor de sist
  - ICCJ decide ca dosarul lui Dragnea nu se intoarce la DNA

  Acuma si asta... pana acum doar lovituri puternice date coruptilor.

  Hai ai nostri!
 • +16 (18 voturi)    
  Ingerinta lui Basescu (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:29)

  Sani [utilizator]

  Hai sa vedem ce telefoane a dat Basescu.

  Ne lamureste Antena3?
 • +13 (15 voturi)    
  Curtea Constitutionala,decizie unanima... (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:44)

  vado [utilizator]

  Va trebui schimbata constitutia,vedeti ca merg din succes...in succes!?
  Bravo guvernule!Halal sa-ti fie!
  Astept proiectul de constitutie sa fie respins de popor la referendum,stiindu-l atat de bine facut ,cum se pricep ei!!!
 • +12 (14 voturi)    
  . (Vineri, 10 ianuarie 2014, 15:54)

  mikeyu [utilizator]

  Mie-mi seamana cu fotbalul, cand un meci 'aranjat' e pierdut ca cei care platisera nu reusesc sa ajunga la poarta adversa de incompententi ce sunt :)
  Acum, desi CCR-ul e al lor (zice-se), legea e atat de proasta incat nici cu cea mai mare indulgenta n-o pot lasa sa treaca :)))))
 • +7 (9 voturi)    
  Nu-i a buna (Vineri, 10 ianuarie 2014, 16:16)

  robert.b [utilizator]

  Daca grebla (pe care l-am urmarit atent pe vremea cand era foarte activ in spatiul public) a votat impotriva, mie imi pute ceva. Nu-l cred ca stare sa puna adevarul sau dreptatea inaintea interesului partinic, asa ca nu ma pot gandi decat la autosabotaj: varianta actuala, creata in conditiile usl-ului stabil, e dezavantajoasa fata de varianta pe care o pot produce in parlament acum sau peste foarte putin timp, cand pnl-ul va fi scuipat ca un mar stricat (nu ca nu ar merita, doar ca nu de catre o hazna).
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns robert (Duminică, 12 ianuarie 2014, 9:25)

   LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui robert.b

   Daca si Grebla si Pivnicierul au votat impotriva ( oameni cu trup si suflet ai USL) asta demonstreaza ca legea descentralizarii este o mare prostie si complet neconstitutionala - Felicitari Dragnea care ar trebui sa demisioneze ca si intreg guvernul in frunte cu premieu
 • +6 (8 voturi)    
  ASUMAREA ? (Vineri, 10 ianuarie 2014, 20:05)

  liviusmaximus [utilizator]

  Si-a asumat Guvernul Ponta, dar Dl. vv ponta, nu a fost de fata, deci sa demisioneze liberalii :) In calitate de deputat, el oricum nu era de acord. A fost putin de acord in calitate de presh psd si putin mai mult in calitate de pm in direct la tv...
 • +6 (6 voturi)    
  Un moment! (Vineri, 10 ianuarie 2014, 23:25)

  CetateanulRoman [utilizator]

  O lege pt care si-au asumat raspunderea a cazut? Asta nu inseamna DEMISIA in bloc?

  in mod normal guvernul actual e demis!


  oare de asta e tonta disparut?
 • +4 (4 voturi)    
  Vinerea neagra! (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 7:16)

  hotnewsfil [utilizator]

  Uselistii : 'Ce ne tot bat astia la cap cu 'martea negra'; a fost doar cenusie; neagra-taciune ne-a fost vinerea neagra', in care Basescu s-a abatut cu trei necazuri, pe capul nostru : vizita nedoritei americance, respingerea ilegala, alegii descentralizarii, de catre CCR, precum si exprimarea abuziva, a UE, ca n-am avea o strategie pentru celtuirea banilor, in perioada 2014 - 2020.
  Pai, noi aveam o strategie, pe care o facusem pentru cheltuirea a 48 de miliarde, cat ar fi obtinut Viorel, nu pentru una de numai 39 de miliarde - opera celui mai mare tradator al tarii, din toate timpurile, Basescu.
  Populatia asteapta, cu emotie, sa vada ce zi a saptamanii urmeaza la inegrit.
  Uselistii, asa transparenti si comunicativi cum ii stim, ar trebui sa ne spuna ce program au, pentru inegrirea tuturor zilelor saptamanii. Sa lucreze temeinic, sa nu le mai scape nicio nuanta de cenusiu.
 • +3 (3 voturi)    
  “Game over”, guvernarea penibililor (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 7:21)

  Plagarus [utilizator]

  Sa-si ia " dottore " cinstitii si sa-i duca la Ghitza ciobanul, sa " mulga " acolo !
 • +3 (3 voturi)    
  semneaza si da mai departe! (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 8:08)

  jazznapocensis [utilizator]

  petitie pentru dizolvarea parlamentului - http://www.petitieonline.net/petitie/10022136
 • +4 (4 voturi)    
  Fără Băse şi CCR am fi fost mâncaţi (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 9:54)

  Alistar44 [utilizator]

  ....de USL -ul rapace, hoţ şi mincinos condus de Felix.
 • +4 (4 voturi)    
  mazetelor de 2 bani (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 11:03)

  hmara [utilizator]

  Iesiti si comentati.
  Ce stati si dat minusuri pe ascuns?
  Asa caractere puternice sinteti?
  Fara suparare, dar sinteti adevarati viermi.
  Apropo, in oglinda va uitati? Ce simtiti?
 • +2 (2 voturi)    
  juristi neprofesionisti (Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 23:58)

  tedidora [utilizator]

  Ar fi cazul ca toti aceia care pretind a fi juristi de profesie, care sunt in tot felul de functii si care ne tot ametesc cu tot felul de legi, ordonante si norme de aplicare incomplete si incorecte, care trebuie modificate din 5 in 5 minute, SA INVETE SA SCRIE O LEGE, TINAND CONT DE TOATE ASPECTELE APLICARII EI! Asta ar fi chiar o noutate in Romania...
 • +1 (1 vot)    
  comentarii la descentralizare (Duminică, 12 ianuarie 2014, 8:59)

  LiviuDrula [anonim]

  Inco mare reusita a guvernului Ponta/Dragnea sa fac o lege in favoarea barnilor locali incalcand grav constitutia - ce buni sunteti mai dragi TOVARASI
 • 0 (0 voturi)    
  comentarii (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 17:53)

  LiviuDrula [anonim]

  Felicitari CCR pt. decizia f. corecta luata.privind legea descentralizarii si modificarea codului penal
  Felicitari Dragnea si juristului Ponta ca si USL ( guvern + parlment î pt. ultimile mari realizari - legea descentralizarii si legea modificarea codului penal- legi declarate total neconstitutionale pentru care intr-o tara democratica unii si-ar da demisia bineinteles cei cu bun simt. Noi orcum o cerem


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by