Doi angajati ai Aeroportului din Sibiu au ajuns, marti seara, la Spitalul Judetean cu simptome ale unor afectiuni respiratorii. Erau in concediu medical si au fost trimisi la spital si internati, dupa ce un coleg de-al lor care avea simptome similare a murit luni.

Potrivit presei locale, cei doi tineri au 22 si, respectiv, 26 de ani si lucreaza in cadrul Aeroportului din Sibiu la incarcat/descarcat bagaje. Acum sunt internati la sectia Infectioase a spitalului din Sibiu cu simptome de viroze respiratorii.

Deocamdata nu se stie de ce a decedat angajatul aeroportului. Reprezentantii institutiei au confirmat decesul angajatului lor, din cauza unei complicatii de natura virala, dar se asteapta rezultatul probelor recoltate pentru a se stabili exact cauza infectiei.

"Concluzia acestor analize va fi aflata in cursul zilei de azi (n.r. miecuri). Se va verifica daca este o gripa banala sau este un alt virus. Cei doi prezinta simptome usoare de gripa. Numai pentru faptul ca cei doi vin de la locul unde a fost si primul pacient, colegii au ales sa ii retina", a declarat Raed Arafat, secretar in Ministerul Sanatatii, la Digi24.

UPDATE 10.35 Angajatul Aeroportului din Sibiu care a decedat a avut o infectie respiratorie grava, iar ceilalti doi colegi ai acestuia sunt intr-o faza usoara a bolii, probele recoltate de la acestia fiind trimise la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili cauza, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Intrebat daca exista suspiciunea de gripa porcina, Raed Arafat a spus ca nu se poate spune ca aceasta ar fi cauza, precizand ca sunt multe virusuri paragripale care ar fi putut produce imbolnavirile.

"Nu stim despre ce este vorba, nu ne putem pronunta, pentru ca nu avem voie sa ne jucam cu diagnosticele si sa inducem panica in populatie", a mai spus secretarul de stat.