Ministrul Afacerlor Interne, Radu Stroe, a anuntat, luni, ca se are in vedere inasprirea legislatiei cu privire la obtinerea autorizatiilor pentru detinerea armelor neletale, din cauza incidentelor care au avut loc in Capitala in ultima perioada, relateaza Mediafax.

Stroe a declarat ca dispus reluarea procedurilor de acordare a permiselor pentru armele de foc pentru autoaparare, in asa fel incat aceste autorizatii sa fie acordate mult mai greu.

Ministrul a explicat ca exigenta in cazul testarilor psihologice va fi ridicata, avand-se in vedere o reevaluare a tutoror posesorilor de arme de autoaparare.

In plus, cei care vor dori sa obtina dreptul de a avea o astfel de arma vor trebui ca, pe langa testarea psihologica, sa treaca si un test practic si unul teoretic, in asa fel incat sa existe o selectie riguroasa a persoanelor care intra in posesia unui pistol cu bile de cauciuc sau cu gaze.

Ultimul conflict stradal in timpul caruia s-a folosit un pistol cu bile din cauciuc a avut loc duminica, in cartierul Dristor din Capitala.

Trei barbati au fost internati la Spitalul de Urgenta "Floreasca", dupa ce au fost impuscati cu o arma cu bile din cauciuc.