Sora lui Adrian Nastase, Dana Barb, a declarat luni, dupa condamnarea fostului premier, ca l-a avertizat pe fratele sau ca va fi "pedepsit" pentru ca a "vrut sa fie patriot" si a "facut ceva pentru aceasta tara". "Cine lupta pentru Romania in clipa de fata e pedepsit", a spus sora lui Nastase.

Dana Barb le-a declarat jurnalistilor, dupa ce a sosit la locuinta lui Adrian Nastase din strada Zambaccian, ca a vazut cum "si-a facut treaba" justitia omeneasca. "Eu si familia noastra, si mama lui Adrian Nastase, asteptam ca justitia divina sa-si spuna cuvantul, pentru ca stim ca justitia divina are mult mai multa putere asupra oamenilor, familiilor lor, pana la a saptea generatie. Sa-si aduca aminte", a spus ea.

Intrebata daca este pregatita familia Nastase pentru aceasta noua condamnare, Dana Barb a declarat: "Noi suntem pregatiti totdeauna. Asta a fost soarta noastra in aceasta tara. I-am spus fratelui meu: ai vrut sa fii patriot? Te pedepsesc! Toti cei care ti-au vrut raul te pedepsesc, pentru ca ai facut ceva pentru aceasta tara. Trebuia sa-ti vezi de tine, de familia ta, de viata ta, de interesele tale, nu sa lupti pentru Romania. Cine lupta pentru Romania in clipa de fata e pedepsit".

Intrebata ce i-a raspuns Adrian Nastase, sora acestuia a replicat: "Mi-a spus ca am dreptate".

Dana Barb a fost intrebata de asemenea daca a vorbit cu fratele sau dupa sentinta. "N-am vorbit, dar stiu cum gandeste. El totdeauna s-a sacrificat pentru ceilalti", a raspuns ea.

"Noi totdeauna suntem pregatiti... si avem foarte multa putere", a mai spus sora lui Adrian Nastase.

Dana Barb: Catusele portocalii sunt peste tot

Sora lui Adrian Nastase a declarat luni seara, dupa ce fostul prim-ministru a fost dus la penitenciarul Rahova, ca Romania se afla "in catusele portocalii".

"Catusele portocalii sunt peste tot. Sa se gandeasca toata lumea cand vor ajunge catusele la ei", a afirmat Dana Barb.

"Dumnezeu e singurul care poate face dreptate in Romania... in Romania lasilor", a mai spus ea.

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat, luni, la patru ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mita in forma continuata. Acesta a mai primit 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj. Prin contopirea pedepselor, Adrian Nastase va executa pedeapsa de patru ani de inchisoare.

Dana Nastase a fost condamnata la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru complicitate de luare de mita, si patru ani de interzicere a unor drepturi. Aceasta are o perioada de incercare de 8 ani.