Fostul premier Adrian Nastase, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul Zambaccian, urmeaza a fi incarcerat in arestul Politiei Capitalei si, ulterior, intr-un penitenciar din Bucuresti, cel mai probabil la Rahova, imediat dupa ce instanta va elibera mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, afirma Agerpres, care citeaza oficiali ai Politiei Capitalei.

Potrivit surselor citate, exista si posibilitatea ca Nastase sa fie incarcerat direct in penitenciar.

In baza sentintei definitive, instanta va emite un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, care urmeaza a fi pus in executare de politistii de la Urmariri din cadrul Politiei Capitalei.

In acelasi timp, Adrian Nastase are posibilitatea de a se prezenta singur la sediul arestului sau la penitenciar.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, luni, pe fostul premier Adrian Nastase la patru ani de inchisoare in dosarul Zambaccian. Sotia acestuia, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita si infractiuni la legea vamala, cu un termen de incercare de opt ani.

Irina Jianu, fosta sefa a Inspectoratul de Stat in Constructii, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi civile pentru spalare de bani in forma continuata si participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii si folosirea la autoritatea vamala de documente false. Irina Jianu se afla deja in detentie, ea fiind condamnata definitiv anterior in dosarul 'Trofeul Calitatii'.