Reprezentantii Parchetului Tribunalului Calarasi spun ca primele concluzii ale legistilor arata ca tinerii gasiti morti la Oltenita s-au intoxicat cu o substanta neprecizata, iar testele paraclinice de la INML vor stabili daca a fost intoxicatie cu monoxid de carbon, aceasta ramanand prima ipoteza, transmite Mediafax.

Necropsiile realizate pe trupurile celor patru tineri gasiti morti intr-o casa din Oltenita arata ca in proportie de 90 la suta decesul a fost cauzat de intoxicatia cu monoxid de carbon, in casa in care cei patru au murit fiind gasita o butelie cu robinetul in pozitia deschis.

Potrivit reprezentantilor Parchetului Tribunalului Calarasi, care au deschis o ancheta in cazul celor patru tineri gasiti morti, sambata, intr-o casa din Oltenita, primele concluzii ale medicilor legisti arata ca decesul celor patru a fost cauzat de intoxicatia cu o substanta neprecizata.

Conform sursei citate, prima ipoteza este, in continuare, intoxicatia cu monoxid de carbon.

"Urmeaza ca testele paraclinice sa stabileasca verdictul final in acest caz, si anume daca a fost monoxid de carbon sau o alta substanta", au declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai Parchetului Tribunalului Calarasi.

Acestia au mai precizat ca testele paraclinice vor fi realizate la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti si ca necropsiile in cazul celorlalti doi tineri vor fi finalizate de catre legistii din Calarasi in cursul zilei de duminica.

Intr-un comunicat de presa transmis duminica, reprezentantii Politiei Judetene Calarasi spun ca rezultatele preliminare ale necropsiile realizate in cazul uneia dintre tinerele de 17 ani si in cazul tanarului de 20 de ani indica faptul ca nu exista urme de violenta pe corpurile acestora.

"La examinarea sumara a cadavrelor nu au fost evidentiate leziuni vizibile de violenta. In imobil a fost gasita o butelie de aragaz, cu robinetul in pozitia deschis, care avea montat un arzator artizanal fara flacara. Cadavrele celor patru tineri au fost transportate la Serviciul de Medicina Legala Calarasi, iar in urma efectuarii necropsiei, in cursul zilei de duminica, pentru doua dintre cele patru persoane, respectiv R. Florentina (in varsta de 17 ani - n.r.) si I. Razvan (in varsta de 20 de ani -n.r)., medicii legisti au comunicat ca nu au fost gasite semne de violenta pe cap, gat, trunchi si membre, iar diagnosticul prezumtiv de deces este intoxicatie acuta cu substanta neprecizata. Concluziile raportului de necropsie vor fi inaintate dupa primirea rezultatelor examenelor paraclinice: toxicologic general, histopatologic, serologic", se arata in comunicatul Politiei Judetene Calarasi.

Cei patru tineri - doua fete in varsta de 17 ani, M. Elena si R. Florentina, si doi baieti de 20 si 21 de ani, I. Razvan si B. Adrian - au fost gasiti decedati, sambata dupa-amiaza, intr-o casa de pe strada Cuza Voda din municipiul Oltenita.

In casa in care au fost gasiti tinerii nu exista instalatie de gaz, ci doar o butelie si sobe cu lemne. Anchetatorii au mai gasit in casa o sticla de whisky care era consumata pe jumatate si mai multe sticle cu sucuri, iar in imobil era un miros greu, cel mai probabil de la gaz.

Primarul din Oltenita, Petre Tone, a declarat pentru Mediafax ca tinerii se aflau in casa parintilor unuia dintre ei, erau singuri acasa si pregateau petrecerea de Revelion.

Cele doua fete de 17 ani erau eleve la un liceu din oras, iar tinerii de 20 si 21 de ani nu aveau nicio ocupatie.