O ambarcatiune la bordul careia se aflau 29 de migranti din Orientul Mijlociu, intre care opt copii, a fost interceptata de politistii de frontiera ai Garzii de Coasta in judetul Constanta, migrantii spunand ca sunt cetateni afgani si intentionau sa ajunga in tari din spatiul Schengen, transmtie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, duminica, de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera - Garda de Coasta, sambata, in jurul orei 13.40, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat o ambarcatiune suspecta in Marea Neagra, la aproximativ trei mile marine travers de zona Chituc din judetul Constanta.

In zona indicata au plecat doua ambarcatiuni din cadrul Grupului de Nave Constanta, care au interceptat nava - o ambarcatiune de mici dimensiuni, cu o lungime de noua metri, care nu avea pavilion arborat.

Ambarcatiunea avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, astfel ca o nava a Garzii de Coasta a tractat-o in zona bazinului portuar al Grupului de Nave Constanta, pentru control.

In urma verificarilor s-a stabilit ca la bordul navei se aflau 29 de persoane - 17 barbati, patru femei si opt copii. Persoanele despistate la bord au spus ca sunt cetateni afgani si intentionau sa ajunga in tari din spatiul Schengen.

Un numar de 13 persoane au avut nevoie de interventie de specialitate din partea autoritatilor medicale din Constanta, 11 fiind transportate pentru investigatii la o unitate medicala deoarece acuzau o stare febrila.

In prezent, politistii de frontiera fac cercetari in acest caz pentru infractiunea de "intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat".