Premierul Victor Ponta a afirmat ca nu a avut in vedere "vacantele presedintelui" Traian Basescu atunci cand a decis trecerea vilei din Covasna de la RA-APPS la Ministerul Apararii, si ca acesta isi poate petrece in continuare vacantele aici, avand in vedere ca este si "seful armatei".

Primul ministru a explicat, intr-o conferinta de presa organizata vineri la Guvern, ca a decis, prin ordonanta de urgenta, trecerea a trei complexe turistice de la RA-APPS la SRI, Ministerul Apararii si Secretariatul de stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxa Romana a Covasnei si Harghitei, deoarece nu a dorit ca cele trei unitati sa intre in programul de vanzare a activelor Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat.

"Nu am considerat ca cele trei unitati trebuie sa intre in programul de vanzare catre un privat", a spus Ponta, afirmand ca a decis transferarea lor in conditiile in care "stateau goale 362 de zile pe an" si existau solicitari in acest sens de la SRI si MApN: "Am considerat ca nu e bine sa le vindem pur si simplu, ci sa fie folosite de institutii serioase ale statului"

"Cat timp au facut solicitari, decat sa cheltuie bani in alte parti mai bine sa economiseasca si ele bani", a spus acesta, adaugand ca nu a avut "in vedere vacantele presedintelui".

"Daca anunta ministerul Apararii Nationale, este seful Armatei, daca nu exista alta activitate, se poate merge", a comentat Victor Ponta.

Acesta a precizat ca RA-APPS va ramane cu un numar "limitat de proprietati", urmand ca "toate celelalte sa fie vandute". Printre exceptiile citate de primul ministru figureaza proprietatile din Neptun, Vilele Lac unu, doi si trei, Vila Dante, care a fost inchiriata, dar si imobilele din Delta si din Predeal.

RA-APPS "nu e agentie de turism" si "cheltuie bani publici pentru a tine vile pe care nu le foloseste nimeni sau le foloseste de cateva ori pe an", a mai argumentat primul ministru.

Reamintim ca Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care Complexul hotelier Bradul din Covasna trece de la RA-APPS la Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxa Romana a Covasnei si Harghitei, iar Complexul Palat Olanesti trece tot de la RA-APPS la Serviciul Roman de Informatii.

Prin Ordonanta de Urgenta publicata in Monitorul Oficial in 24 decembrie se aproba si trecerea de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat la Ministerul Apararii Vila Covasna, o cladire cu subsol, parter si etaj situata in orasul Covasna, str. Zanelor numarul 10, cu o suprafata construita de 1.274 metri patrati si un teren de 17.107 mp.

Complexul Palat Olanesti, situat in Olanesti, Aleea Salcamilor nr 2, judetul Valcea, trece la SRI. Complexul este compus din "corp vechi si corp nou, cabana, helioport, parc si terenul aferent in suprafata de 107.687,21 mp".

Episcopia Ortodoxa Romana a Harghitei si Covasnei primeste imobilul "Complex Hotelier Bradul, compus din cladire anexa, bucatarie, restaurant, terasa, corpuri de cazare, mofeta, baza de tratament, spalatorie, rampa, teren de sport, parc amenajat si pasune, in suprafata totala de 22.763 mp" si "casa izvor apa minerala, suprafata 35 mp".