Femeia din judetul Sibiu care a pretins ca este sefa misiunii Bancii Mondiale in Romania, Ana Maria Mihaescu, si care, impreuna cu alte sapte persoane a prejudiciat-o pe Mihaescu cu 900.000 de lei, a fost condamnata, luni, la sapte ani de inschisoare de Tribunalul Sibiu, decizia nefiind definitiva, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Tribunalului Sibiu, magistratii s-au pronuntat, luni, cu privire la cei doi inculpati care si-au recunoscut faptele in cazul prejudicierii sefei misiunii din Romania a Bancii Mondiale, Ana Maria Mihaescu, acestia fiind judecati pe o procedura simplificata.

Astfel, Livia Galea, singura femeie dintre cei opt inculpati in acest dosar, a fost condamnata la sapte ani de inchisoare cu executare, iar Bogdan Koteles a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Potrivit comunicatului, hotararea nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de zece zile.

Judecarea celorlalti inculpati in acest dosar continua, fiind stabilit un nou termen pentru 27 ianuarie.

In luna septembrie, opt persoane din judetul Sibiu au fost trimise in judecata pentru inselaciune cu consecinte desoebit de grave, fals si uz de fals.

Procurorii anuntau atunci ca "in sarcina lor s-a retinut ca in perioada februarie-aprilie 2013 au indus in eroare reprezentantii SC Actinvest SA Brasov, punct de lucru Sibiu, pe care i-au determinat, folosind o carte de identitate falsa, sa tranzactioneze la bursa actiunile detinute de partea vatamata, Mihaescu Ana Maria, cauzandu-i un prejudiciu de peste 900.000 lei, prin aceasta activitate infractionala conjugata a tuturor inculpatilor".

Potrivit procurorilor, cele opt persoane sunt Razvan Adrian Fleser, arestat in lipsa pentru ca a fugit din tara, Nicolae Paul Macovei, Mihai Corcoveanu si Mihai Ionita, judecati in stare de arest, dar si Ioan Pungila, Bogdan Koteles, Aron Hantiu si Livia Galea, judecati in libertate, deoarece implicarea lor in aceasta cauza nu a fost la fel de mare.

Procesul a inceput in 6 noiembrie, trei dintre inculpatii care erau judecati in libertate recunoscandu-si faptele si fiind audiati.

Pentru ca unul dintre inculpati si-a schimbat declaratia in sala de judecata fata de cea din timpul fazei de urmarire penala, magistratii nu au admis cererea acestuia de a fi judecat pe procedura simplificata si de a obtine, eventual, o pedeapsa mai usoara.

Una dintre cele trei persoane care si-au recunoscut vina este Livia Galea, singura femeie dintre cei opt inculpati, cea care, folosindu-se de asemanarea cu Ana Maria Mihaescu si de un act de indentitate fals, s-a dat drept sefa misiunii din Romania a diviziei de investitii a Bancii Mondiale si a reusit sa tranzactioneze la bursa actiuni detinute de Ana Maria Mihaescu la SIF Muntenia.