Un judecator din Suceava ofera lunar o suma de pana la 2.000 de lei pentru patru elevi de liceu care sunt in imposibilitatea de a continua studiile, din motive financiare. Judecatorul le-a trimis un e-mail celor de la Salvati Copiii, in care le-a povestit cine este si ce are de gand sa faca, iar de atunci este unul dintre cei mai activi voluntari ai organizatiei, scrie Monitorul de Suceava. Magistratul se numeste Marcel Nechita si este vicepresedinte al Judecatoriei Suceava.

Initiativa a fost denumita Bursa Prietenei, iar singurele conditii sunt ca elevii care beneficiaza de acest sprijin financiar sa fie silitori si sa se tina de scoala.

Marcel Nechita spune ca a fost si el in situatia copiilor care nu isi permit sa isi continue studiile, iar acum vrea sa le intinda o mana de ajutor. In clasa a VIII-a, tatal sau i-a spus ca nu isi permite sa-l trimita la liceu si ca va sta acasa, sa-l ajute la muncile campului. Diriginta lui a insistat insa, iar Marcel Nechita a ajuns la Liceul Silvic din Campulung Moldovenesc. Dupa aproape un an, tatal i-a spus ca nu mai are bani sa-l tina in scoala. Si atunci, ca intr-un scenariu similar, salvarea lui a fost dirigintele din liceu, care a obtinut pentru elevul Nechita gratuitate pentru cazare si masa.

In anul scolar 2012-2013, 609 elevi au renuntat la studii, iar cu un an inainte, 859 de copii si adolescenti au renuntat la scoala.