Prim-ministrul moldovean Iurie Leanca considera ca declaratiile presedintelui Traian Basescu despre unire nu doar ca nu sunt in avantajul Republicii Moldova dar creeaza "probleme cruciale", informeaza Unimedia.md.

Iurie LeancaFoto: Agerpres/Xinhua

"Declaratia domnului Basescu nu ne ajuta, ci ne creeaza doar probleme cruciale. Salut declaratia premierului Ponta. Nu as vrea sa fac divizari, separari. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o tara vecina Romania. Sa aiba o voce credibila in cadrul Uniunii Europene, sa poate sa ne ajute in realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european. Parcursul european nu inseamna pierderea suveranitatii, sub nicio forma a statului Republica Moldova, ci doar faptul ca urmeaza sa fim un stat functional. Urmeaza sa ancoram Republica Moldova intr-un spatiu al prosperitatii, al stabilitatii, cu un sistem functional, fara frontiere, cu reglementari comune. Acesta este scopul cel mai importat al Guvernului de la Chisinau", a declarat Iurie Leanca pentru postul National 4.

Amintim ca presedintele Traian Basescu a declarat recent ca urmatorul proiect important pentru Romania, dupa intrarea in NATO si Uniunea Europeana, trebuie sa fie unirea cu Republica Moldova.