O pasagera a intrat in travaliu in timpul unui zbor Wizz Air de la Valencia (Spania), la Bucuresti, si a nascut un baiat, la bordul avionului, imediat dupa aterizarea in capitala Romaniei, a anuntat compania miercuri, potrivit Mediafax.

Femeia a solicitat asistenta din partea echipajului cu doar cateva minute inainte de aterizarea pe Aeroportul Otopeni, marti, potrivit unui comunicat al companiei low-cost.

In cursul aterizarii si rularii pe pista, pasagera a primit asistenta, pe locuri situate in partea din spate a avionului, din partea unui membru al echipajului si unui medic care se afla la bord, a precizat Wizz Air.

Mama si copilul au fost preluati de o ambulanta, de pe aeroport, si au fost condusi la spital, a adaugat compania, declarandu-se "foarte mandra de membrul echipajului care a gestionat situatia cu profesionalism si grija".

Compania nu a precizat nationalitatea sau varsta pasagerei, insa o purtatoare de cuvant a declarat ca aceasta era insarcinata in noua luni.

"Desi aceasta mama si nou-nascutul par ca sunt bine, le indemnam pe femeile insarcinate sa nu isi asume riscuri si sa nu isi ascunda sarcina", se mai arata in comunicat.

Pasagerele care au trecut de a 28-a saptamana de sarcina este necesar sa prezinte un certificat de la medic, in cazul unei calatorii cu avionul, si nu au permisiunea sa zboare dupa a 34-a saptamana de sarcina, a mai precizat Wizz Air.

O marocana in varsta de 39 de ani a nascut, in august, la bordul unui zbor Royal Air Maroc care asigura o legatura intre Casablanca si Bologna (Italia), cu putin timp inainte ca avionul sa efectueze o aterizare de urgenta pe aeroportul El Prat din Barcelona.