Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern, ca presedintele Traian Basescu va promulga legea bugetului de stat in schimbul deciziei Guvernului de amana cu 3 luni, pana la 31 martie 2014, introducerea accizei de 7 eurocenti la carburanti. Declaratia vine dupa ce premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, s-ar fi aflat la Palatul Cotroceni miercuri dupa-amiaza. Administratia Prezidentiala a anuntat ulterior ca presedintele Traian Basescu urmeaza sa sustina o declaratie de presa la ora 17:15.

"Vreau sa spun de fata cu dvs membrii guvernului care ati munci toti foarte mult ca sa avem un buget bun pentru 2014, un mic compromis pentru a avea buget si pt a putea la 1 ianuarie sa platim pensiile, sa platim salariile la medici, sa dam drumul la subventii, la toate lucrurile importante pe care ni le-am propus. Cred ca pana la urma e un sacrificiu care merita si macar sa se dovedeasca ca nu aveam nevoie de banii din acciza as fi cel mai fericit daca ar fi chiar asa. Daca va fi asa va fi cu atat mai bine", a declarat premierul in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri.

"Astept si cred ca asta va anunta si presedintele, astept decretul de promulgarea a legii bugetului si, in aceste conditii, o sa va rog in cadrul acestei sedinte sa prorogam pana la 31 martie intrarea in vigoare a cresterii accizei la carburanti", a declarat Ponta.

"Exista obligatia comuna ca in ianuarie, odata cu noua vizita a Comisiei Europene, Fondului Monetar International, sa vedem care este implicatia pentru buget si daca, intr-adevar, din alte tipuri de venituri putem sa acoperim ceea ce nu vom incasa in primul trimestru al anului 2014", a adaugat premierul.