Cele doua camere ale Parlamentului se reunesc vineri in plen pentru a vota o noua propunere la sefia TVR, a anuntat miercuri Victor Ponta, in debutul sedintei de Guvern. Ponta a anuntat ca Executivul va da si o ordonanta de urgenta care va permite Birourilor Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa numeasca un interimar la sefia TVR pentru 60 de zile daca plenul reunit al camerelor nu va vota un candidat.

UPDATE 17.05: Surse politice sustin ca si la votul de vineri PSD ar putea sa pice candidatul propus de PNL.

"Dupa cum stiti nu exista o conducere la TVR, consiliul de administratie a fost demis de Parlament, nu a fost numita ieri o noua conducere. In aceasta situatie, pentru ca cred ca este obligatia in primul rand a Guvernului de a asigura buna functionare de zi cu a tututror institutiilor fundamentale, iar televiziunea publica este o institutie fundamentala, printr-o ordonanta de urgenta vom asigura cadrul legal pentru situatia, pe care nu mi-o doresc, ca vineri, cand este convocat din nou Parlamentul, sa avem cu siguranta o conducere la TVR", a declarat premierul Victor Ponta in deschiderea sedintei de Guvern.

Ponta a precizat ca a avut si o discutie politica pe aceasta tema: "Am inteles pozitia PNL si o respect si imi doresc cel mai mult ca vineri plenurile reunite, conform legii in vigoare, sa numeasca o conducere. Dar daca cumva se intampla ceva in Parlament, pentru ca Guvernul nu poate sa controleze Parlamentul si nici nu putem sa lasam o situatie neclara pentru doua mii si ceva de oameni si pentru cei care se uita la televiziunea publica, atunci exista si aceasta solutie de ultima rezerva aceea ca Birourile reunite, nu Guvernul, pe 60 de zile sa numeasca a conducere".