Parchetul Judecatoriei Vaslui a inceput urmarirea penala fata de 37 de protestatari care au participat in 7 decembrie la manifestatiile din zona Pungesti, persoanele respective fiind acuzate ca au distrus gardul imprejmuitor al platformei Chevron si i-au agresat pe jandarmi.

Un numar de 37 de persoane sunt urmarite penal de Pachetul de langa Judecatoria Vaslui in urma protestelor din 7 decembrie, din zona Silistea - Pungesti, unde aproximativ 400 de oameni s-au adunat in fata terenului detinut de compania Chevron pentru a protesta fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, transmite Mediafax.

Procurorii vasluieni vor ancheta 28 de protestatari pentru distrugere si ultraj contra bunelor moravuri, iar ceilalti noua manifestanti vor fi cercetati pentru ultraj contra bunelor moravuri.

"In data de 7 decembrie, invinuitii au distrus gardul imprejmuitor al perimetrului platformei Chevron de pe raza comunei Pungesti. De asemenea, persoanele pentru care a inceput urmarirea penala au provocat incidente si au agresat lucratorii Jandarmeriei, fiind pusa in pericol siguranta acestora si a lucratorilor firmelor care isi desfasoara activitatea in interiorul platformei", a declarat, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui, Mihaela Mantu.

Ancheta procurorilor se desfasoara in colaborare cu politistii vasluieni, care au trimis deja citatii persoanelor acuzate de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri, pentru a fi audiate.

Circa 400 de persoane au protestat, in 7 decembrie, pe marginea drumului Vaslui - Garceni, fata de intentia Chevron de a amplasa in zona prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

Protestatarii au reusit sa darame aproape in totalitate gardurile imprejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri patrati, detinut de Chevron, fara ca fortele de ordine sa poata interveni si opri actiunile lor.

Ulterior, in zona au sosit mai multi jandarmi, iar protestaterii au fost controlati corporal si evacuati. Zeci de persoane au fost ridicate de jandarmi si conduse la sediul Politiei Judetene Vaslui, unde fie li s-au intcomit dosare penale fie au fost amendate.