Liberalul Gigel Sorinel Stirbu a depus marti, la Palatul Cotroceni, juramantul de ministru al Culturii, in prezenta presedintelui Traian Basescu, a sefilor celor doua camere ale Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, si a premierului Victor Ponta. De notat ca Antonescu si cu Ponta nu au dat mana.

Dupa depunerea juramantului, Victor Ponta si ministrii care au participat la ceremonia au parasit sala. Ei au fost urmati la scurt timp de presedintele Traian Basescu, care a revenit in sala cateva minute mai tarziu, pentru a participa la ceremonia de depunere a juramantului de judecator al Curtii Constitutionale de catre senatorul PSD Toni Grebla.

"Curtea Constitutionala s-a dovedit in ultimii ani a fi un centru de echilibru al institutiilor statului, care a reglat echilibrele intre institutii si care a permis Romaniei sa avanseze. Am convingerea ca prezenta dvs e un castig pentru CCR, va felicit si va doresc mult succes", a spus Traian Basescu, dupa care a anuntat ca "mica ceremonie" s-a incheiat.

Inainte de a parasi sala, presedintele a purtat o mica discutie cu Valeriu Zgonea si cu judecatorii CCR.