Marti, 17 decembrie, este zi de doliu in Timisoara. Toate steagurile institutiilor din Timisoara sunt coborate in berna, in memoria celor 66 de manifestanti din Timisoara care au cazut pentru libertate in Revolutia din Decembrie 1989, scrie Agerpres. Iata ce manifestari sunt organizate:

  • De la ora 10,00 va avea loc o slujba de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitana, urmata de o depunere de coroane si de o slujba la Biserica Martirilor.
  • Dupa amiaza, familiile martirilor si revolutionarii vor merge la Cimitirul Eroilor, unde vor avea loc o alta slujba de pomenire a eroilor martiri si depuneri de coroane.
  • Seara, de la ora 19.00, timisorenii sunt asteptati la un moment de reculegere cu lumanari in memoria eroilor martiri ai Revolutiei, pe treptele Catedralei Mitropolitane.
  • De la ora 18.30, suporterii echipei de fotbal Politehnica Timisoara vor organiza un mars - cu plecare din Piata Maria -, pe traseul Catedrala - Opera - Cimitirul Eroilor, in cadrul evenimentului "Respect '89, Eroii nu mor niciodata".

Manifestarile comemorative "Remember Decembrie 1989", organizate de asociatiile de revolutionari si de autoritatile locale, vor continua pana in 21 decembrie.

Pe 17 decembrie 1989, armata a organizat o demonstratie de forta in centrul Timisoarei, iar la ora 17.00 s-au auzit primele focuri de arma in oras. La Procuratura Militara Timisoara au fost inregistrati atunci 66 de morti si 196 de raniti.