Mai multe persoane au organizat un eveniment pe Facebook in care fac apel la un nou protest in Capitala impotriva super-imunitatii parlamentarilor, programat la ora 16.30 in Piata Universitatii.

Protest Universitate 16 decFoto: Hotnews

UPDATE Ora 17.40 Sunt circa 45 de oameni.

"Proiectul gratierii, cum a crescut special pana la 7 ani, a fost facut ca sa includa si cazul Voiculescu, si cazul Fenechiu, pentru ca ei sunt cu infractiuni economice, deci e clar ca, chiar daca s-ar elibera si infractori de drept comun, s-au facut niste portite si pentru unii dintre parlamentari. Dar mai marea noastra nemultumire este modificarea rusinoasa a Codului penal. Acea modificare care acum a fost contestata la Curtea Constitutionala si felul cum a votat Comisia juridica, prin 2 comisii facute in paralel, una neoficial, cu incalcarea regulamentelor, cu felul in care s-a pus pe ordinea de zi acest proiect de lege, inclusiv multi parlamentari USL au declarat spre rusinea lor ca nu stiau despre ce e vorba. Oamenii acum au recunoscut partial ca a fost greseala, dar trebuie sa mearga mai departe. De asta spunem: Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, Ciuca, care e presedintele acestei comisii juridice care a facut aceste manevre imorale si ilegale, si domnul Ponta, care este staretul peste toate trebuie sa plece," a declarat Cristian Soimaru, prezent la protest, pentru corespondentul HotNews.ro.

  • "Sa moara Basescu!" a strigat o persoana, in timp ce grupul de aproximativ 30 de oameni scandeaza "Jos parlamentul!" si "Demisia!"
  • "Victor Ponta Viorel, o rusine la Bruxelles si la Washington la fel", scandeaza oamenii.
  • "Ne-am saturat de Mickey Mousi, de Cacarai, de Varani, vrem Justitie!".
  • "DNA nu ceda, noi suntem de partea ta!"

Un alt protestatar a declarat pentru corespondentul HotNews.ro ca "fiecare popor are conducatorii pe care ii merita. Singura sansa din punctul meu de vedere este numai o monarhie constitutionala, restul sunt aceiasi comunisti de 70-40 de ani. Suntem saracii Europei, toate monarhiile de pe glob sunt prospere, bogate".

Protest la Universitate luni 16 dec

Protest la Universitate luni 16 dec

Foto: Hotnews

UPDATE Ora 17.00 In jur de 30 de persoane s-au strans langa fantana de la universitate. Ei agita steaguri si striga: "Democratie, nu oligarhie!", "Jos guvernul, cerem alegeri anticipate".

"Demisia!" scandeaza oamenii de la portavoce.

Pana la ora 15.45 isi anuntasera prezenta 90 de persoane.

Mesajul organizatorilor:

16 Decembrie, la 24 de ani de la Revolutia furata. 16.30 la Universitate, Bucuresti!

Daca te-ai saturat de minciuna, lene, hotie si manipulare,

Daca 24 de ani aproape pierduti inseamna ceva pentru tine,

Daca inca mai vrei sa stii de ce s-a murit in '89,

Daca vrei sa traim in Europa ca o natiune libera, demna si prospera,

Daca nu mai esti dispus sa alegi raul cel mai mic,

Daca nu esti gata sa uiti, sa inchizi ochii sau sa faci compromisuri,

Daca te simti un om liber si puternic,

Daca stii ca suntem toti in aceeasi barca,

Si lista ramane deschisa...