Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a luat act "cu ingrijorare si indignare" de emisiunea difuzata pe postul TVR3, la 6 decembrie, precizand ca este inacceptabil ca antisemitismul sa continue sa se manifeste in secolul XXI, potrivit Mediafax.

"Consider profund inacceptabil ca in secolul XXI antisemitismul sa continue sa se manifeste sub diverse forme. Am luat act cu ingrijorare si indignare de emisiunea difuzata pe postul TVR3, la data de 6 decembrie 2013. Condamn cu fermitate orice fel de manifestari antisemite, cu atat mai mult daca se intampla ca acestea sa fie propagate, chiar si involuntar, posibil din ignoranta, prin intermediul unei institutii de presa de interes public", a precizat Titus Corlatean, intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Romania s-a angajat, de peste un deceniu, "intr-un efort coerent si constient de reconciliere cu trecutul si recuperare a propriei istorii".

"Cred ca actiunile intreprinse in aceasta perioada - multe dintre ele indreptate in directia programelor educationale - au avut efect si au contribuit la educarea tinerelor generatii in spiritul tolerantei si al adevarului. Incidente, precum cel de la TVR 3 ne arata ca nu trebuie sa relaxam eforturile pe care le facem, ci dimpotriva, trebuie sa incercam ca mesajele pe care le transmitem sa ajunga in toate segmentele societatii noastre", a mai transmis ministrul de Externe.

Acesta a subliniat ca Romania are "un cadru legislativ bine pus la punct" in ceea ce priveste combaterea antisemitismului, negarea Holocaustului si promovarea personalitatii unor persoane vinovate de crime de razboi.

Corlatean isi exprima public "asteptarea legitima ca institutiile abilitate, CNA, CNCD, Parchetul General, precum si Comisiile parlamentare de specialitate vor lua masurile care se impun pentru a investiga, sanctiona si respectiv a preveni astfel de situatii intru totul reprobabile".

Grupul pentru Dialog Social (GDS) si Revista 22 anuntau, marti, ca au reclamat la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) televiziunea publica TVR 3, din cauza ca a difuzat, vineri, in cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind antisemit.