Ambasada Israelului la Bucuresti isi exprima "profunda ingrijorare" legata de difuzarea unui colind care contine versuri evident antisemite in cadrul unei emisiuni a postului public TVR 3.

In cadrul emisiunii de lansare a postului TVR 3, ca televiziune dedicata mediului rural, in asociere cu Ministerul Agriculturii condus de Daniel Constantin, presedintele PC, formatia "Dor transilvan" a interpretat un colind care continea versurile:

  • "A nascut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toata lumea i se-nchina, / Numai jidovii-l ingana. / Jidovan afuristit / Nu l-ar rabda Domnul sfant / Nici in cer, nici pe pamant.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Sa iasa sfara [= fum] in drum". Prezentatoarea TVR din Cluj incheie colinda astfel: "Multumim de colinda, multumim de colinda!"

"Avand in vedere eforturile prezente ale guvernului Romaniei si ale statului Israel pentru combaterea xenofobiei, rasismului, antisemitismului si a discriminarii de orice fel, ar trebui sa fim alarmati de astfel de alimentari care ar putea alimenta sentimentele antisemite din Romania", se arata in comunicatul Ambasadei, care isi exprima speranta ca autoritatile romane vor lua masurile adecvate pentru ca astfel "incidente josnice" sa nu se repete.