Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, s-a declarat ingrijorat de modificarile aduse Codului penal de Camera Deputatilor, subliniind ca, in opinia sa, ANI si DNA sunt "motorul reformei in viata publica din Romania", relateaza Agerpres.

"Eu sunt ingrijorat de aceasta problema. Cred ca ANI si DNA au avut realizari foarte importante pentru Romania. De fapt, aceste institutii sunt motorul reformei in viata publica din Romania si este important ca si ANI si DNA au sprijinul din partea tuturor, inclusiv sprijinul din partea politicienilor. Eu sper ca vom avea de la Parlament un angajament consistent in sprijinul pentru lupta impotriva coruptiei", a afirmat miercuri Martin Harris, prezent la un eveniment organizat in Bucuresti.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti un proiect de lege prin care se modifica Codul penal si prin care presedintele Romaniei, deputatii si senatorii sunt scosi din definitia ''functionarilor publici''.

Prin scoaterea acestor categorii din randul functionarilor publici, acestia nu vor mai putea fi cercetati de procurori, pentru fapte de coruptie care se aplica functionarilor publici.