Premierul Victor Ponta le-a replicat liderilor de sindicat de la Dacia Renault, care au invocat inchiderea uzinei de la Mioveni, daca nu se construieste autostrada Pitesti-Sibiu, ca trebuie "sa inteleaga ca, atunci cand cer cresteri de salarii care reduc competitivitatea produselor, atunci te duci in Maroc".

Ponta a fost intrebat cum comenteaza informatiile potrivit carora Renault ar putea sa inchida uzina din Romania daca nu se construieste autostrada Pitesti - Sibiu.

"Nu e adevarat. Cine de la Renault?", i-a intrebat primul ministru pe ziaristi, care au precizat ca este vorba despre un lider sindical.

"Liderii de sindicat nu se muta nicaieri (...) Problema e ca liderii de sindicat, ca pana acum, sa inteleaga ca, atunci cand cer cresteri de salarii care reduc competitivitatea produselor, atunci te duci in Maroc. Restul e poveste".

Ion Iordache, viceliderul sindical de la Automobile Dacia, a declarat saptamana trecuta, potrivit cotidianului Adevarul, ca Renault va inchide uzinele Dacia de la Mioveni "daca autostrada Pitesti-Sibiu nu se va construi in cativa ani!".

"Toata lumea priveste cu ingrijorare aceasta problema. Noi am avut intalniri repetate cu parlamentarii care ne-au promis si ne-au garantat ca ei vor face toate demersurile pentru ca autostrada, culoarul 4, sa treaca prin Pitesti spre Sibiu. Pentru Dacia si Uzinele Ford, aceasta autostrada este vitala. Intalnirile pe care le-am avut cu presedintele Carlos Ghosn si cu alti oameni de decizie la Renault s-au concretizat prin aceasta propunere: In cazul in care Dacia isi mareste pretul (n.r. de productie) din diferite motive, si amintim acum pretul transportului, Renault ia in calcul sa paraseasca Dacia", a spus sindicalistul, citat de Adevarul.

Ion Iordache este unul dintre organizatorii unui miting mai putin tipic in Romania, cel din 25 ianuarie 2011, cand peste 7.000 de angajati de la Dacia au protestat impotriva modificarilor Codului Muncii si a contractului colectiv de munca, dar si fata de scumpirea carburantilor, fara a avea insa vreo nemultumire fata de patronat.

"Acum nu avem nicio problema cu patronatul, avem o mare problema cu politica sociala a Guvernului. Doar guvernantii sunt cei vizati la acest miting in acest moment si cerem demisia Guvernului", spunea Marin Anghel, vicelider al Sindicatului Automobile Dacia.

Citeste aici

Controversele amanarii autostrazii Pitesti - Sibiu: de la cost, la sicane birocratice si pana la traseu. Ce spune Dan Sova

si

Cealalta fata a mitingului de la Dacia.