Aproximativ o suta de persoane au venit in Piata Universitatii duminica dupa-amiaza, pentru a doua zi la rand, in semn de solidaritate cu protestatrii din comuna vasluiana Pungesti, care se opun explorarii gazelor de sist, informeaza Digi 24. Protestul se desfasoara fara autorizatie.

Ora 23.05: Protestul de la Universitate s-a incheiat, duminica seara, dupa aproape trei ore, trei dintre manifestanti fiind dusi la Politie pentru identificare si alti doi fiind transportati la spital pentru investigatii medicale, dupa ce au spus ca au dureri la picioare. La protest au participat in jur de 100 de persoane.

Ora 21:12 Mediafax informeaza ca trei dintre manifestanti au fost ridicati si dusi la Politie, dupa ce au incercat sa forteze cordonul de jandarmi.

"Trei persoane au incercat sa forteze cordonul de jandarmi de la Universitate, motiv pentru care au fost extrase din grup si duse la Secsia 3 de Politie din Capitala, pentru identificare si luarea masurilor legale care se impun in prezenta situatie", a declarat pentru agentia de presa purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

La Universitate a fost solicitata si o ambulanta SMURD, pentru a acorda ingrijiri medicale unei persoane din grupul protestatarilor.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat pentru Mediafax ca prin serviciul de urgenta 112 a fost solicitata o ambulanta SMURD, in zona fantanii de la Unversitate, o persoana fiind evaluata de echipajul medical.

Peste o suta de persoane au protestat si sambata seara, la fantana de la Universitate, fata de explorarea gazelor de sist. In timpul manifestatiei, unii dintre manifestanti au incercat sa treaca de pe trotuar pe bulevard, intentionand sa mearga spre Guvern. Jandarmii au format un cordon pentru a-i impiedica sa iasa pe strada, unii dintre protestatari reclamand ca au fost impinsi de fortele de ordine.

Manifestantii care protesteaza la Universitate au steaguri si pancarte pe care scrie "Solidaritate cu Pungesti", "Punga asupritorilor sau Pungestiul aparatorilor" si "Jos Guvernul tradator".

Ora 20:25 Potrivit Digi 24, in Piata Universitatii au avut loc imbranceli intre protestatari si jandarmi. Jandarmii s-au pozitionat in cordon dublu dupa ce, pana acum, stateau intr-un singur rand. Acestia incearca sa previna trecerea manifestantilor pe carosabil.

Manifestantii au inceput sa se adune la fantana din Piata Universitatii incepand cu ora 17:00. Jandarmii i-au informat pe manifestanti ca nu au voie sa stationeze in acel spatiu insa,pana la urma, fortele de ordine le-au permis sa ramana in Piata Universitatii, neavand insa voie sa paraseasca zona.

Sambata seara, aproape 200 de protestatari anti-gaze de sist s-au adunat in Piata Universitatii. Ei au vrut sa se indrepte spre Piata Victoriei pentru a protesta in fata Guvernului, insa au fost opriti de jandarmi, potrivit Realitatea Tv. In Piata Universitatii s-a scandat "Jos Guvernul tradator!".

Cateva sute de protestatari - in jur de 400, potrivit agentiilor de presa - adunati in comuna vasluiana Pungesti au rupt, sambata la pranz, cordonul de jandarmi si au patruns pe perimetrul Chevron unde muncitorii lucrau pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de sist. Manifestantii au iesit in strada si duminica.

Chevron Romania si-a reluat duminica dimineata activitatile de explorare din Silistea, comuna Pungesti (judetul Vaslui), dupa ce sambata dupa-amiaza le oprise din cauza protestelor care au culminat cu distrugea unui gard imprejmuitor.