Peste o suta de persoane au protestat duminica la Cimpeni si Alba Iulia impotriva proiectului minier Rosia Montana si a explorarii si exploatarii gazelor de sist, anunta Agerpres. In orasul Cimpeni, circa 80 de persoane au participat la o manifestatie de protest impotriva proiectului minier de la Rosia Montana. Oamenii au afisat bannere cu mesaje prin care si-au exprimat opozitia fata de acest proiect.

Adunarea a fost autorizata, fiind initiata de Fundatia Pro Muntii Apuseni. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba, maior Cosmin Jurcovet, a declarat ca nu au fost inregistrate incidente.

Si la Alba Iulia aproximativ 20 de persoane, atat tineri, cat si varstnici, unii cu masti pe fata, au luat parte, timp de o jumatate de ora, la o adunare spontana in fata Prefecturii Alba. Ei au afisat pancarde cu mesajele "Solidaritate cu Rosia Montana, Pungesti, Mosna" si "Rosia, Mosna, Pungesti, inimi romanesti".

UPDATE Aproximativ 150 de persoane protesteaza, duminica seara, la Cluj-Napoca, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, informeaza Mediafax. Manifestantii poarta pancarte cu inscriptiile "Da, Doamne, Revelion fara Ponta si Chevron" si "Solidaritare cu Pungesti".

Manifestantii s-au adunat, duminica seara, in fata monumentului Memorandistilor din Cluj-Napoca. printre mesajele afisate de protestatari se mai numara: "Solidaritare cu Pungesti" si "Rosia, Mosna, Pungesti, USL o sa platesti".

Unul dintre participanti, Cornel Valcu, a declarat ca de luni vor avea loc pichetari zilnice ale Prefecturii Cluj.

"Suntem solidari cu cei din Pungesti, ne opunem exploatarii gazelor de sist", a spus Valcu.

Protestatarii scandeaza "Uniti salvam Rosia Montana", "Uniti salvam Romania" si "Afara cu mafia din tara".