Aproape 200 de protestatari anti-gaze de sist s-au adunat sambata seara in Piata Universitatii, in semn de solidaritate cu manifestantii din Pungesti. Ei au vrut sa se indrepte spre Piata Victoriei pentru a protesta in fata Guvernului, insa au fost opriti de jandarmi, potrivit Realitatea Tv. In Piata Universitatii s-a scandat "Jos Guvernul tradator!".

Potrivit Mediafax, manifestantii au inceput sa se adune in zona fantanii de la Universitate in jurul orei 15:00, iar doua ore mai tarziu numarul acestora a ajuns la aproximativ o suta.

Protestatarii au declarat ca au venit in Piata Universitatii in semn de solidaritate cu oamenii din Pungesti, care se opun explorarii gazelor de sist.

In jurul orei 17:40, unii dintre manifestanti au incercat sa treaca de pe trotuar pe bulevard, intentionand sa mearga spre Guvern. Jandarmii au format insa un cordon pentru a-i impiedica pe protestatari sa iasa pe strada si au facut apel la acestia sa ramana pe trotuar.

Unii dintre protestatari au reclamat ca au fost impinsi de jandarmi, spunand ca ei doar voiau sa treaca pe partea cealalta a drumului, nu sa blocheze strada.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentru agentia de presa citata ca, in jurul orei 17:40, manifestantii au incercat sa plece spre Guvern, pe partea carosabila, ceea ce ar fi dus la blocarea circulatiei. Jandarmii au facut cordoane pentru a impiedica trecerea protestatarilor de pe trotuar pe carosabil, insa nu s-a folosit forta pentru interventie, a precizat Georgian Enache.

Manifestantii au purtat pancarte pe care scria "Opriti genocidul impotriva poporului roman", "Solidaritate cu Pungesti", "Revolutia incepe de la Rosia Montana", "Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca oamenii sa nu se implice", "Punga asupritorilor sau Pungestiul aparatorilor", "Jos Guvernul tradator", Cowbells frack off".