Florian Ionita, un politist local din Ploiest si lider al SNPPC (Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual) vrea sa sponsorizeze dotarea cu televizoare a arestului Politiei, unde se afla, printre altii, fostul consilier in Secretariatul General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, si Razvan Alexe - un apropiat al lui Pavaleanu, descris de presa locala drept interlop -, cei doi fiind arestati prevetiv intr-un dosar mai amplu de spalare de bani si evaziune fiscala de 35 de milioane de euro, informeaza Stavri.ro.

Potrivit sursei citate, prietenii celor arestati sustin ca au aranjat deja o sponsorizare cu mai multe televizoare, care vor ajunge in arestul Politiei.

Stavri.ro mai precizeaza ca anterior s-a incercat in mai multe randuri, fara succes, obtinerea unei aprobari pentru sponsorizarea arestului cu televizoare. Potrivit sursei citate, Serviciul de Informatii si Protectie Interna (SIPI) ar fi primit deja televizoarele pentru control, urmand a da avizul.

Dosarul Pavaleanu

Pe 19 octombrie,procurorii l-au arestat preventiv pe Marcel Pavaleanu, fost consilier la Secretariatul General al Guvernului, sub acuzatia de evaziune fiscala de 35 de milioane de euro. Traseul lui Marcel Pavaleanu pana la Secretariatul General al Guvernului si apoi in arest preventiv, pentru presupuse infractiuni de spalare de bani, porneste de la PSD Plopeni, unde era presedinte de organizatie, si trece prin compania de stat Ploiesti Industrial Parc, detinuta de Consiliul Judetean Prahova.

Dosarul in care fostul consilier al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu este arestat preventiv pentru presupuse infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani este disjuns dintr-un caz privind o tentativa de introducere frauduloasa in Romania a deseurilor toxice de pe nava Flaminia, cunoscuta drept "bomba plutitoare", blocata de 5 luni in Portul Constanta.

In total, cel putin 9 persoane sunt urmarite penal in acest dosar si in alte cazuri conexe.

Pe masura ce procurorii isi extind cercetarile, dimensiunile Retelei Pavaleanu-Alexe se extind si ele, cu legaturi directe la membri ai familiei presedintelui CJ Prahova si al organizatiei judetene a PSD, Mircea Cosma. Afacerilor anchetate de procurori, in dosare disjunse, ating acuzatii de evaziune fisacala, spalare de bani, santaj, privind contractele de lucrari publice din judetul Prahova, dar si incercari de import de substante toxice de pe nava Flaminia, dupa cum relata HotNews.ro.

Reteaua Pavaleanu - Alexe si familia Cosma

  • Administratorul public al CJ Prahova Fabioara Ionescu era director general al SC Ploiesti Industrial Parc SA, companie aflata in proprietatea CJ Prahova, la data comiterii fatelor, potrivit anchetatorilor de la Parchetul Curtii de Apel Pliiesti. Platile efectuate de Fabioara Ionescu, in presupusul circuit de evaziune fiscala si spalare de bani invocat de procurori ajungeau la Razvan Alexe, potrivit acestora.
  • Razvan Alexe, catalogat drept interlop de o parte a presei prahovene, a fost arestat preventiv, in 13 noiembrie, pentru ca ar fi luat bani de la o firma pentru a facilita obtinerea de contracte publice cu CJ Prahova, conform DNA. Potrivit procurorilor anticoruptie, Alexe lua banii folosind ca paravan o alta firma, Marconstruct Company SRL, care a apartinut fostului consilier din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, pana in 21 ianuarie 2013.
  • De asemenea Razvan Alexe detine firma S.C. Grup Cons Expert S.R.L., unde Pavaleanu a fost director adjunct cel putin 3 ani.
  • La randul lui, Pavaleanu l-a imprumutat pe Alexe cu 35.000 de euro.
  • Acelasi Alexe s-a asociat, in firma RRR Imobiliar Expert Grup, cu Razvan Turea, fost deputat PSD. Turea l-a avut consilier pe Marcel Pavaleanu a la biroul parlamentar, in perioada 2008-2012.
  • Revenind la Fabioara Ionescu, aceasta este presedinta a Organizatiei de Femei a PSD Prahova si vicepresedinte al PSD Prahova, organizatie condusa de Mircea Cosma, liderul CJ Prahova.
  • Razvan Alexe se cunoaste si cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma.
  • Cosma junior recunostea, in martie 2013, relatia cu Razvan Alexe, catalogat de presa locala drept interlop. "Este o cunostinta. (...) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost impuscat intr-o rafuiala, intr-un cazinou. Am citit si eu ca e interlop. Cunoscandu-l, v-as contrazice. Nu are dosare penale. Nu inteleg care e interlopismul. La un moment dat era intr-un cazinou, s-au impuscat unii si l-au nimerit pe el", declara deputatul Vlad Cosma despre Razvan Alexe, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
  • HotNews.ro a suprins un dialog pe Facebook Razvan Alexe - Vlad Cosma, in care primul il inreaba pe celalalt daca nu vrea sa "imparta gardul" impreuna.
  • Si, pentru ca cercul sa se inchida, in doua fotografii de pe Facebook, prezentate de HotNews.ro, deputatul Cosma jr. apare alaturi de Marcel Pavaleanu, in ipostaze care par sa ilustreze o amicitie stransa. Intr-una dintre fotografii, Pavaleanu si Vlad Cosma apar pe plaja la Palma de Majorca, in compania unor tinere.
  •  De asemenea, Marcel Pavaleanu a fost presedinte al PSD Plopeni, filiala care este membra a PSD Prahova, organizatia judeteana social-democrata condusa de Mircea Cosma.
  • Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Mircea Cosma isi aduce aminte ca il cunoaste pe Pavaleanu de prin 2005-2006. De altfel, inainte sa ajunga la Secretariatul General al Guvernului, Pavaleanu a fost membru al Consiliului de Administratie al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie detinuta de CJ Prahova. "Adica nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (...) Are facultate? Are, deci nu e de pe strada. Are vechime? Are. Deci nu e de pe strada. A facut parte, ca acum s-a suspendat, a avut functia de presedinte al organizatiei PSD Plopeni. L-au propus aia de acolo, de acolo a facut parte. Lucruri simple", a explicat Mircea Cosma numirea lui Pavaleanu la compania Consiliului Judetean.

Citeste si:

DNA: Razvan Alexe lua mita sa intervina la presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru a oferi unei firme lucrari publice. Societatea fostului consilier de la Guvern Marcel Pavaleanu era "bidon" in afacere. Legatura dintre cei trei prahoveni

Fiica lui Mircea Cozma, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Reteaua Pavaleanu: Dosarul fostului consilier din Guvern e disjuns din deseurile "bombei plutitoare" Flaminia

FOTOGRAFII INEDITE Niste amici

Cum a ajuns in Guvern Marcel Pavaleanu, fostul consilier arestat pentru o evaziune de 35 de milioane de euro? Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova: "Nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea"

Marcel Pavaleanu, apropiat al familiei baronului PSD de Ploiesti Mircea Cosma, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani; prejudiciul este de 35 milioane euro