Sambata, vremea se va raci usor in cea mai mare parte a tarii, astfel ca temperaturile maxime vor avea valori intre -4 grade in estul Transilvaniei si 7 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre -11 si -1 grad, scrie Mediafax. Cerul va fi mai mult noros in zona de munte, unde va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari viscolind ninsoarea, cu rafale de peste 70 km/h, in timp ce pe crestele inalte, cu precadere ale Muntilor Banatului, Carpatilor Meridionali si de Curbura, va depasi 100 km/h.

In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restranse in regiunile intracarpatice si doar izolat in Oltenia si Moldova. Indeosebi ziua, intensificari ale vantului vor fi si in celelalte zone, dar la cote mai reduse, cu viteze la rafala de pana la 70 km/h.

La BUCURESTI:

Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, dar conditiile de fulguiala vor fi reduse. Ziua, vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 65 km/h, iar seara si noaptea va diminua in intensitate, urmand a sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de -5...-3 grade.

La MUNTE:

Vremea se va raci. Cerul va prezenta innorari si va ninge slab. Vantul va fi tare si va viscoli zapada.

DUMINICA

In tara, vremea va fi rece in jumatatea de nord a tarii, in timp ce in restul zonelor valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru prima decada a lunii decembrie. Ziua, cerul va fi variabil, cu innorari in zona de munte, unde local va mai ninge slab, iar in restul teritoriului ninsorile se vor semnala numai izolat. In cursul noptii, nebulozitatea se va accentua treptat in majoritatea regiunilor, incepand cu cele din jumatatea de nord-vest si vor fi ninsori slabe in Maramures, nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni si izolat in Crisana si nord-vestul Transilvaniei. Vantul va avea intensificari in regiunile centrale, sudice si estice in timpul zilei, iar la munte pe tot parcursul intervalului, viscolind si spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 grade in estul Transilvaniei si 6 grade in Lunca Dunarii, iar cele minime intre -12 si -2 grade.

La MUNTE:

Vremea va fi rece. Cerul va prezenta innorari si local va ninge. Vantul va avea intensificari si va viscoli zapada.