Premierul Victor Ponta a fost huiduit, vineri, la inaugurarea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca, de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana si exploatarii gazelor de sist si care au strigat "Jos Ponta", "Demisia" si Rusine!", scrie Mediafax.

Victor Ponta a coborat din capela Facultatii de Teologie Ortodoxa pentru a taia panglica la inaugurarea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca si a cladirii facultatii.

El a fost intampinat de un grup de protestatari care l-au huiduit si care au strigat: "Jos Ponta", "Hotii", "Demisia", "Rusine!", "Jos, Ponta, jos, ca esti un mincinos".

Protestatarii aveau bannere cu mesajele "Salvati Rosia Montana", "Faradelegea lor este legea minelor", "Legea minelor te lasa fara casa", "Opriti evacuarile fortate".

"Ponta e un tradator de tara, ne minte in fata, acum doi ani era impotriva gazelor de sist. Acum e un moment in care l-am prins aici, trebuia sa sarim toti pe el. Ce sa facem noi? Sa mergem sa cersim pe la straini? Uitati-va la unguri, de la 1 ianuarie scad preturile la gaze, la tot", a declarat unul dintre protestatari.

Sustinatorii premierului, membri ai PSD aflati la ceremonie, au inceput, la randul lor, sa scandeze "Ponta, Ponta" si "Bravo Ponta".

Premierul Victor Ponta nu a reactionat la cele intamplate si a taiat panglica, dupa care a intrat inapoi in cladire, unde urmeaza sa tina un discurs, in aula facultatii.

Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, "Crucea Transilvana", cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca.

Mitropolitul Andreicut l-a pupat pe Victor Ponta si i-a multumit ca a contribuit la ridicarea acestei cladiri, potrivit Ziua de Cluj.

Victor Pona: Tine de educatie

Intrebat de ziaristi cum comenteaza faptul ca a fost huiduit, Victor Ponta a raspuns: "Fiecare face ce stie si ce poate. Recunosc ca nu am mai vazut pana acum huiduieli si fluieraturi in fata unei biserici, fiecare cu treaba lui".

"Ideea de a huidui un mitropolit intr-un lacas de cult nu am mai auzit-o pana acum si tine de educatie", a mai spus primul ministru.

Victor Ponta a sosit, vineri, in jurul orei 11.30, la Campusul Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Premierul a venit insotit de vicepresedintii PSD Ilie Sarbu si Ioan Rus, fiind intampinat de catre prefectul Ioan Gheorghe Vuscan, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si parlamentari PSD de Cluj.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiata de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, in capela Facultatii de Teologie Ortodoxa.