Fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba, comisarul sef Traian Berbeceanu, va activa pe un post din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara, in conformitate cu pregatirea sa profesionala si restrictiile impuse de instanta de judecata, tinand cont de faptul ca ofiterul de politie este anchetat intr-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT, informeaza Agerpres.

Pe timpul anchetei, Berbeceanu a fost pus la dispozitia IGPR si repartizat apoi la IPJ Hunedoara, urmand sa se prezinte la post, in perioada urmatoare.

"In perioada urmatoare, comisarul sef Traian Berbeceanu va activa pe o functie corespunzatoare pregatirii sale profesionale si care va tine cont de restrictiile stabilite de instanta de judecata. In acest moment, ofiterul de politie nu este repartizat pe niciun post, o decizie urmand sa fie luata de conducerea IPJ", a declarat joi purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nitu.

Fostul sef al BCCO Alba, comisarul sef Traian Berbeceanu, a fost schimbat din functie in luna octombrie, dupa ce a fost arestat preventiv fiind acuzat de procurorii DIICOT Alba de sprijinirea unui grup infractional nestructurat si favorizarea infractorului intr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere.

Arestat preventiv pentru 29 de zile, Berbeceanu a negat, in permanenta, acuzele ce i-au fost aduse. El a fost eliberat din arestul preventiv pe 26 noiembrie, printr-o decizie a Instantei Supreme, dar are interdictie de a parasi tara.