Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca va promulga bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2014 imediat ce acesta va sosi la Presedintie, precizand ca nu are nimic de reprosat acestui buget.

Seful statului a declarat ca legea bugetului pe 2014 nu a ajuns la promulgare si a estimat ca aceasta va sosi luni, el mentionand totodata ca data pana la care poate sa consulte bugetul este 29 decembrie.

"Inteleg ca de aseara propaganda USL ma intreaba cand promulg, ce fac. Bugetul nu a sosit, nu e in regim de urgenta, deci ar putea sosi luni, 9 decembrie. Va intra intr-un proces de analiza. Daca era in procedura extraordinara, trebuia sa stea trei zile. Documentul trebuie trimis la Presedintie pentru promulgare luni, deci eu estimez ca va veni luni, data pana la care pot sa-l consult e pana pe 29 decembrie", a spus Basescu.

El a precizat, in schimb, ca va promulga imediat bugetul asigurarilor sociale, pentru ca nu are "nimic de reprosat aici".

"Ce va pot spune cu certitudine, voi promulga imediat bugetul asigurarilor sociale, nu am nimic de reprosat aici. Obiectiunile sunt pe acciza pe carburanti. Probabil ca in aceeasi zi in care va sosi il voi si promulga. L-am urmarit, nu are decat niste rezerve rezonabile (...) Dl premier poate sa stea linistit", a spus Traian Basescu.