Proiectul legii bugetului de stat si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014 au fost adoptate, miercuri, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului cu 346 de voturi pentru, 49 impotriva si 7 abtineri. Victor Ponta: "S-a votat bugetul, pleaca spre presedinte, nu cred ca il va citi."

Dezbaterile parlamentare pe marginea celor doua proiecte de lege au durat o zi si jumatate. Discutiile au inceput marti la ora 10:00 si s-au incheiat miercuri in jurul orei 13:00, nefiind acceptat niciun amendament al Opozitiei, potrivit Agerpres.

UPDATE Dupa adoptarea bugetului, deputatul PDL Cezar Preda a luat cuvantul avertizandu-l pe premierul Victor Ponta ca "singurul lucru pe care l-ati reusit cu acest buget in fata Europei este ca puteti intra in Cartea Recordurilor. Ati facut un buget contra-cronometru".

Premierul Victor Ponta le-a multumit parlamentarilor pentru faptul ca au adoptat proiectul legii bugetului de stat si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2014

Declaratii Victor Ponta:

  • Vreau sa le multumesc si celor care, plecand din sala, practic au sustinut bugetul, pentru ca nu au votat impotriva.
  • Exista o explicatie pentru care acest buget a fost votat rapid. Este un buget care nu prevede taieri. In sfarsit nu mai se taie de la oameni.
  • Sunteti primul Parlament care reuseste sa faca curat dupa doua legislaturi extrem de complicate.
  • Din pacate, cred ca o sa ne mai intalnim inca o data. Insa nu e vointa mea, evident, dar exista un om in Romania care e mai separat fata de cei 20 de milioane. Are dreptul de a opri promulgarea bugetului.
  • Vreau sa va rog inca o data sa ne vedem inca o data in aceasta formula, ca impreuna cu Guvernul, cu toti oamenii care vor binele acestei tari, sa incercam ca fiecare roman, fiecare pensionar, fiecare profesor sau medic incepand cu 1 ianuarie sa poata sa beneficieze de ceea ce inseamna munca fiecarui roman.

Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la intalnire fiind prezenti ministrii Chitoiu si Voinea, precum si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Seful statului a afirmat, in declaratia de presa sustinuta dupa intalnirea de la Palatul Cotroceni, ca punctul de vedere al lui Victor Ponta a ramas "inflexibil", respectiv ca va fi introdusa taxa suplimentara la combustibili.

Anterior afirmatiei lui Basescu, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele nu si-a schimbat pozitia fata de proiectul de buget, care a fost extrem de "inflexibila", iar singura rugaminte a Guvernului a fost, in aceste conditii, sa nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

Seful statului a anuntat deja ca va respinge Legea bugetului, o va retrimite Parlamentului si ia in calcul, ulterior, si sesizarea Curtii Constitutionale.