Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Laurentiu Rebega a declarat marti ca managerul Spitalului Judetean Ploiesti a fost suspendat pe perioada derularii anchetei de la Ministerul Sanatatii (MS), interimatul urmand a fi asigurat de o persoana pe care o va numi CJ, relateaza Agerpres.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a afirmat, intr-o declaratie de presa, sustinuta la Ploiesti, ca s-a propus suspendarea managerului SJU Ploiesti, Adrian Strambeanu, pe durata desfasurarii anchetei care a fost prelungita pana la inceputul saptamanii viitoare.

"Sunt probleme majore pe care inca le analizam legate de modul in care banii sunt utilizati, in ce au fost utilizati care sunt prioritatile spitalului in ce priveste medicamentele, materialele sanitare si tot. (...) S-a decis prelungirea comisiei pana la inceputul saptamanii viitoare", a declarat Arafat.

Secretarul de stat a precizat ca, in cadrul anchetei, SJU Ploiesti este comparat cu spitale de aceeasi categorie din alte zone ale tarii, din Comisie fiind invitati sa faca parte si un manager al unui spital similar din Oradea.

"Vrem sa stim exact ce se intampla pentru ca sunt probleme organizatorice majore si sunt alte probleme care apartin de coordonarea spitalului", a afirmat Arafat.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a dispus saptamana trecuta efectuarea unei anchete la Spitalul Judetean Ploiesti in urma aparitiei in presa a unor afirmatii grave facute de chirurgul Dan Oprea privind modul in care se desfasoara activitatea in cea mai mare unitate sanitara din judet.