Ministrul administratiei si internelor, Radu Stroe, l-a schimbat in aceasta dimineata din functie pe seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Janica Arion, pe care l-a transferat la Directia Generala Management Operational din aparatul central, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Schimbarea n-a fost anuntata public. Purtatorul de cuvant al ministerului de interne, Monica Dajbog, a confirmat pentru HotNews.ro ca noul sef este comisarul sef Danila Dan, care a fost imputernicit pe functie, fara a preciza motivele schimbarii. Directia este institutie importanta in cadrul MCV, fiind infiintata cu sprijinul Comisiei Europene.

Janica Arion TiganasuFoto: AGERPRES

Potrivit datelor oficiale, Direcţia Generală Anticorupţie urmăreşte, in domeniul afacerilor europene, atingerea următoarelor obiective: "informarea permanentă a statelor membre şi a organismelor Uniunii Europene asupra progreselor înregistrate de Ministerului Afacerilor Interne din România în prevenirea şi combaterea corupţiei; integrarea DGA în mecanismele UE de luptă împotriva corupţiei."

Surse din minister au declarat pentru HotNews.ro ca Stroe ar vrea sa-i schimbe si pe seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) Gelu Oltean si pe seful Inspectoratului General al Politiei (IGPR), Francisc Toba. Oltean nu poate fi schimbat insa decat de primul ministru, Victor Ponta, intrucat DGIPI a trecut la inceputul anului din subordinea ministrului Internelor in subordinea premierului Romaniei.

Presedintele Traian Basescu a semnat joi, 28 noiembrie, decretul pentru inaintarea in gradul profesional de chestor principal de politie a lui Gelu Oltean, seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna din Ministerul de Interne (departament cunoscut si sub numele Doi si-un sfert).