Reprezentantii Chevron continua lucrarile de amenajare a platformei pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist la Silistea, in comuna vasluiana Pungesti. In zona se afla in continuare efective de jandarmi care asigura linistea si ordinea publica, dar si cativa sateni si activisti de mediu care protesteaza fata de decizia companiei de a demara lucrarile de explorare, transmite Agerpres.

"Circulatia pe drumul judetean se desfasoara in conditii normale", a declarat marti pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, Lucian Modoranu.

Cetatenii din Pungesti sustin ca asteapa sa li se alature protestatari din mai multe judete din tara.

Drumul care face legatura intre Vaslui si Pungesti a fost blocat luni, la intrarea in localitatea Silistea, unde Chevron a deplasat o serie de utilaje in vederea inceperii lucrarilor de amenajare a primei sonde de explorare a gazelor de sist din judet.

Jandarmii au montat garduri de protectie si nu dau voie nici reprezentantilor presei sa se apropie de perimetrul in care Chevron a inceput lucrarile. In zona au fost mobilizate forte de ordine, jandarmi, politisti si pompieri. Oamenii legii au inconjurat tabara de rezistenta si i-au luat pe protestatari in dube pentru legitimare. Trei masini ale Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui au fost trimise la Pungesti.

O parte dintre protestatari au spus ca au fost loviti si bruscati de reprezentantii Jandarmeriei, acuzatiile fiind ulterior infirmate de reprezentantii institutiei, care sustin ca au actionat conform legii, deoarece peste 100 de cetateni au obstructionat accesul utilajelor Chevron pe perimetrul concesionat.

Un jandarm a fost transportat cu o ambulanta detasata in zona Pungesti dupa ce a suferit o contuzie lombara. In cursul diminetii de luni alti doi cetateni care se aflau la Pungesti, unul in stare de lipotimie si altul cu traumatism toraco-abdominal, au fost dusi la spital de doua ambulante, unde au fost suspusi unor investigatii.