Agentia Nationala de Integritate in acuza pe Helmut-Karl Mathes, consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Sibiu, de incompatibilitate pentru ca, in calitatea sa de consilier local, pe de o parte, respectiv director al tipografiei Honterus, a incheiat contracte comerciale de prestari de servicii si de furnizare de produse cu autoritatile administratiei publice locale din care face parte, se arata intr-un comunicat de presa al ANI.

Agentia precizeaza ca "a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui MATHES HELMUT-KARL, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Sibiu, Judetul Sibiu, intrucat, in calitatea sa de consilier local, pe de o parte, respectiv administrator / Director general / executiv si Presedinte al Consiliului de administratie in cadrul S.C. TIPOGRAFIA HONTERUS S.R.L., pe de alta parte, a incheiat contracte comerciale de prestari de servicii si de furnizare de produse cu autoritatile administratiei publice locale din care face parte, cu institutiile aflate in subordinea ori sub autoritatea consiliului local si cu societatile comerciale infiintate de Consiliul Local al Mun. Sibiu."

Consilierul a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza. ANI precizeaza ca Helmut-Karl Mathes a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.