Cea mai scazuta temperatura din acest sezon, minus 13 grade Celsius, s-a inregistrat, luni dimineata, la Miercurea Ciuc, informeaza Mediafax. Temperaturile au coborat pana la si sub limita gerului in toate localitatile judetului, astfel ca minus 11 grade Celsius s-au inregistrat la Joseni, minus 10 grade Celsius la Toplita, minus 9 grade la Odorheiu Secuiesc si minus 7 grade Celsius la Statia Meteo Bucin.

Meteorologul Petho Devay Ildiko de la Centrul Meteo regional Targu Mures a declarat ca cea mai scazuta valoare termica inregistrata in tara, de minus 13 grade Celsius, a fost consemnata luni la Statia Meteo din Miercurea Ciuc, in primele ore ale zilei.

Potrivit sursei citate, in Miercurea Ciuc temperatura a scazut "semnificativ", cu cinci grade Celsius, fata de valoarea minima inregistrata duminica dimineata.

"Minima zilei si a sezonului, pana acum, de minus 13 grade Celsius, a fost inregistrata la Miercurea Ciuc in jurul orei 04.00. In urmatoarele ore temperatura a crescut pana la minus 11 grade, iar in jurul orei 8.00 a coborat la minus 12 grade Celsius. Scaderea de temperatura este semnificativa, avand in vedere ca minima inregistrata ieri dimineata in aceeasi localitate a fost de minus 8 grade Celsius", a spus Petho Devay Ildiko.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnata in anul 1998 in Miercurea Ciuc. Temperatura maxima a lunii decembrie a fost de 16,8 grade Celsius si a fost masurata in anul 1989 tot la Miercurea Ciuc.