Alti 20 de medici de la Spitalul Judetean din Ploiesti au semnat scrisoarea deschisa prin care isi exprima sustinerea fata de chirurgul Dan Oprea si fac apel la colegii din tara "care se confrunta cu probleme similare sa vorbeasca public despre acestea", transmite Mediafax.

In total, pana acum, 42 de medici au semnat aceasta scrisoare de sustinere a chirurgului Dan Oprea.

De asemenea, medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti fac un apel la colegii din tara "care se confrunta cu probleme similare sa spuna public despre acestea".

Initial, 22 de medici de la SJU Ploiesti s-au declarat solidari cu chirurgul Dan Oprea, ei trimitand o scrisoare deschisa in care spuneau ca "saracia este cauza tuturor nemultumirilor ", iar "conditiile oferite de sistem obliga zilnic toti medicii din Romania la mici compromisuri".

"Oricat am vrea sa ascundem, trebuie sa recunoastem deschis ca saracia in care ne zbatem zi de zi este cauza tuturor nemultumirilor aparute. Conditiile oferite de catre sistem obliga zilnic toti medicii din Romania la mici compromisuri, fara de care nu am mai putea asigura asistenta medicala. Oare ce s-ar intampla atunci cu pacientii in singurul spital care asigura asistenta medicala de urgenta in judetul cu cel mai mare numar de locuitori?! Din toate aceste motive, ne solidarizam cu declaratiile colegului nostru, doctor Dan Oprea", se arata in scrisoarea deschisa facuta publica joi si semnata de 22 de medici de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.

O comisie de control a Ministerului Sanatatii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, pentru a face verificari dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor.

Vineri trebuia sa fie ultima zi a controlului, insa ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca verificarile la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti au fost prelungite pana luni sau chiar marti si vor fi coordonate de secretarul de stat Raed Arafat, care va merge saptamana viitoare la SJU si va prezenta public concluziile.

Ancheta a fost declansata dupa ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor, spunand ca Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti este "umilit, abandonat de toti" si ca, desi in spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unitatii sanitare nu se aloca fonduri, bisturiele electrice de unica folosinta sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotari sunt "de pe vremea lui Pazvante".

Medicul Dan Oprea, chirurg la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, a aratat joi, intr-o declaratie pentru MEDIAFAX, care sunt motivele ce l-au determinat sa comenteze un articol din presa locala online, articol de la care s-a ajuns sa se faca ancheta de la Ministerul Sanatatii in cel mai mare spital din Prahova.

"Lucrez in spitalul acesta de peste 20 de ani si apelativele de genul ᅡspitalul mortiiᅡ, ᅡspitalul groazeiᅡ, ma deranjeaza. Rata de mortalitate in Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti este similara cu cea din alte spitale judetene din tara, doar ca aici scandalurile au fost putin mai vocale si din cauza asta s-au intamplat aceste lucruri. Probabil si pe fondul lipsurilor si al neajunsurilor, pacientii nu sunt multumiti de ceea ce gasesc in acest spital si trebuie sa-si cumpere materiale, trebuie sa-si cumpere pansamente, seringi, branule, de multe ori si medicamente si asa mai departe si nemultumirile astea se materializeaza prin diverse conflicte, dintre care unele ajung in situatia de dosare penale si cazuri de malpraxis. Pe mine ma deranjeaza lucrul acesta, pentru ca eu iubesc spitalul in care lucrez", a spus medicul Dan Oprea.

Intrebat care este, in opinia sa, cea mai mare problema cu care se confrunta spitalul in care lucreaza, chirurgul Dan Oprea spunea ca aceasta tine de aparatura medicala.

"Problema cea mai mare, dupa parerea mea, este ca aparatura de inalta performanta, echipamentele care sunt, nu sunt service-ate corespunzator, pentru ca nu exista contracte de service pentru ingrijirea lor, pentru punerea lor in stare de functionare, pentru a avea usurinta in exploatarea lor in interventiile chirurgicale sau in interventiile mini-invazive. Noi incercam sa nu punem viata omului in pericol, dar patologia este vasta, afectiunile sunt de multe ori grave, de multe ori in spitalul acesta vin cazuri extrem de avansate de boala, iar eforturile noastre nu intotdeauna au un rezultat fericit pentru bolnavi", a spus Dan Oprea.

Medicul a precizat, referindu-se la aparatura existenta in spital, ca aceasta este fie depasita, fie defecta.

El a mai spus ca nu a anticipat nicio clipa, atunci cand a semnalat aceste probleme, ca situatia va lua o asemenea amploare.

Dan Oprea a mai declarat, pentru Mediafax, ca situatia pe care a semnalat-o este valabila in toate spitalele si ca asteapta ca medicii din tara sa i se alature pentru a putea schimba ceva.

El a spus ca in urma anchetei declansate de Ministerul Sanatatii spera sa se demonstreze ca lucrurile pe care le-a semnalat "nu sunt minciuni". "Sper sa nu plateasca acarul Paun", a afirmat medicul.