Problema solutionarii conflictului transnistrean a fost inclusa in Acordul de coalitie incheiat intre Partidul Social Democrat al Germaniei si Uniunea Crestin Democrata/Crestin - Sociala, transmite Unimedia.

Problema solutionarii conflictului transnistrean a fost inclusa in capitolul "Dialogul deschis si consolidarea cooperarii cu Federatia Rusa" al Acordului de coalitie, relateaza site-ul de stiri din tara vecina.

"Securitatea in Europa si pentru Europa poate fi realizata doar in colaborare cu Rusia, nu impotriva Rusiei. In acelasi timp, ne propunem sa colaboram cu Rusia in vederea accelerarii solutionarii conflictelor in imediata apropiere a tarilor noastre. In special, ne asteptam la un progres in solutionarea conflictului transnistrean", se arata in acest acord.

Liderii Partidului Social - Democrat si Uniunii Crestin - Democrate/Crestin - Sociale au ajuns la un acord provizoriu de formare a unui guvern de coalitie. Negocierile au durat mai multe saptamani, in urma alegerilor generale din septembrie. Acordul de guvernare a fost facut public miercuri.