Cea mai scazuta temperatura din tara s-a inregistrat joi dimineata la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a scazut pana la minus 11 grade Celsius. Meteorologii de serviciu de la statia meteo Miercurea Ciuc au declarat ca valoarea de minus 11 grade Celsius s-a consemnat la rasaritul soarelui, dupa care a inceput sa creasca usor. De altfel, aproape toata noaptea temperaturile s-au situat in jurul valorii de minus 9 grade Celsius, potrivit Agerpres.

Si in celelalte localitati harghitene au fost temperaturi foarte scazute. La Toplita s-au inregistrat minus 10 grade Celsius, in vreme ce la Bucin si Joseni s-au consemnat minus 9 grade Celsius.

Locuitorii din Harghita, judet supranumit si Mica Siberie sau Polul Frigului, sunt obisnuiti cu astfel de temperaturi si spun ca se asteptau ca iarna sa vina mai repede, pana in prezent fiind destul de blanda.

Cea mai scazuta temperatura a lunii noiembrie la Miercurea Ciuc a fost inregistrata in anul 1993, cand mercurul termometrelor a scazut pana la minus 27,5 grade Celsius. Maxima absoluta a lui noiembrie a fost masurata chiar la inceputul acestei luni, cand termometrele au aratat 21,9 grade Celsius.